Berjumpa dengan pasukan di balik tabir Freelancer!

Pengarah
 • Matt Barrie
  Baca lagi tentang Matt

  Matt Barrie

  Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

  Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains sepuluh Webby Awards, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

  Freelancer.com umumnya menghubungkan perniagaan-perniagaan kecil dan individu-individu dari dunia barat dengan pekerja-pekerja bebas di dunia yang masih membangun, memperkuasakan usahawan-usahawan dari kedua-dua bahagian di dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Australian Securities Exchanges pada 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

  Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat atas talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi dilindungi.

  Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Informasi di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Ciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 US aplikasi paten.

  Matt adalah pengucap prolifik secara global dan telah dipaparkan sebagai tajuk besar di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

  Sebelum ini beliau telah memulakan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi di mana ia dijual kepada Intel Corporation pada 2013.

  Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinamakan Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinamakan pada julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia sekali dengan Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

  Untuk pertanyaan mengenai penglibatan perucapan, sila email speaker@freelancer.com

  Baca lagi tentang Matt
 • Darren Williams
  Baca lagi tentang Darren

  Darren Williams

  Pengarah Bukan-Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

  Darren berpindah dari Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi Freelancer kepada Pengarah Bukan Eksekutif pada akhir tahun 2015. Pada masa beliau sebagai eksekutif, beliau bertanggungjawab setiap hari untuk kepimpinan strategik operasi dan arahan teknikal syarikat.

  Darren berpengalaman dalam keselamatan, protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, syarikat perkakasan keselamatan rangkaian yang disokong, di mana beliau memainkan peranan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan seterusnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Sebelum ini Darren memberikan kuliah dalam Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang kepada sarjana dan sarjana muda.

  Darren telah menulis banyak artikel, paten dan kertas kerja berkaitan dengan teknologi keselamatan, perisian dan rangkaian serta telah memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren mempunyai ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang mengkhusus dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

  Baca lagi tentang Darren
 • Simon Clausen
  Baca lagi tentang Simon

  Simon Clausen

  Pengarah Bukan-Eksekutif

  Simon adalah pelabur pengasas Freelancer. Simon memiliki lebih daripada 17 tahun pengalaman dalam perniagaan terknologi pertumbuhan tinggi di Australia dan Amerika Syarikat. Kepakaran teknikal beliau termasuklah penguasaan dalam berbilang bahasa pembangunan perisian, keselamatan komputer dan analisis kelemahan. Beliau juga penulis bersama dan pencipta beberapa paten teknologi.

  Memfokuskan kepada perisian yang berorientasikan pengguna dan teknologi internet yang dibina, ia mengasaskan, dan merupakan CEO WinGuides, yang kemudian menjadi Alat PC. Dengan Simon sebagai Ketua Pegawai Peranti PC tumbuh lebih dari $ 100 juta pendapatan, lebih daripada 250 pekerja dan pejabat di 7 negara. Alat PC diperolehi oleh Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) pada bulan Oktober 2008 di salah satu pengambilalihan teknologi terbesar di Australia pada masa itu. Berikutan pemerolehan Simon menjadi Naib Presiden di Symantec, sebelum meninggalkan pada tahun 2009 dan menubuhkan Startive Ventures, dana teroka teknologi khusus. Hari ini, Startive secara aktif mengekalkan pelaburan dalam beberapa permulaan global yang berjaya dan Simon bertindak sebagai Pengarah dan penasihat kepada syarikat-syarikat di seluruh dunia.

  Baca lagi tentang Simon
Pengurusan Kanan
 • Neil Katz
  Baca lagi mengenai Neil

  Neil Katz

  Ketua Pegawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

  Neil Katz adalah Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab dalam fungsi kewangan dan pentadbiran Syarikat. Sejak menyertai Freelancer pada Mei 2009, Neil menjadi sebahagian penting daripada pasukan pengurusan dan telah terlibat dalam penubuhan disiplin kewangan dan kawalan dalaman Kumpulan itu.

  Neil memiliki lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam kewangan, perakaunan dan pengurusan umum. Neil pernah memegang jawatan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil memiliki pengalaman dan pernah terlibat dalam banyak ekuiti persendirian dan pengumpulan modal, memperolehi beberapa geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Terutamanya, Neil telah terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan-peranan sebelum ini, Neil telah memberi panduan kewangan bagi membantu pertumbuhan dan pengembangan antarabangsa bagi perniagaan-perniagaan ini. Neil juga telah memberi perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat pemula teknologi yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersilan dan pengumpulan dana.

  Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

  Neil mempunyai Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan dan ahli kepada Institute of Chartered Accountants di Australia.

  Baca lagi mengenai Neil
 • Adam Byrnes
  Baca lagi tentang Adam

  Adam Byrnes

  Naib Presiden Produk & Perkembangan BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

  Adam Byrnes bertanggungjawab untuk mengembangkan Freelancer di seluruh dunia, terutamanya ke pasaran yang dikuasai oleh penutur asli bukan bahasa Inggeris, seperti Asia dan Latin-Amerika. Beliau mengetuai pasukan dalam perhubungan awam, kandungan, pemasaran dan penterjemahan, dan bertanggungjawab untuk melancarkan laman web Freelancer di peringkat antarabangsa, termasuk 40 tapak serantau yang berdedikasi dan 31 bahasa.

  Sebelum menyertai Freelancer, Adam bekerja sebagai penyelidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa yang sama,beliau pengarang bersama beberapa kertas kerja akademik khusus dalam jurnal fizik dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah bekerja dalam teknologi maklumat untuk Kumpulan Macquarie dan Aalborg Industries.

  Adam memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan daripada University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

  Baca lagi tentang Adam
 • Jun Yao
  Baca lanjut mengenai Jun

  Jun Yao

  Naib Presiden, Kejuruteraan BE (Automation) MSc PhD (Computer Science)

  Jun Yao ialah Naib Presiden Jurutera di Freelancer. Beliau bertanggungjawab untuk memimpin pasukan jurutera global, menentukan dan melaksanakan pelan tindakan teknikal jangka panjang syarikat, dan menjajarkan kecemerlangan kejuruteraan dengan matlamat perniagaan.

  Jun adalah pemecah masalah yang berpengalaman dengan rekod yang dikesan dalam mengurus, mentoring dan mengukur pasukan teknikal global. Jun mempunyai pengalaman luas dalam kejuruteraan perisian, dan bidang kepakarannya termasuk aplikasi dan reka bentuk sistem, rangkaian komputer, keselamatan maklumat dan pangkalan data hubungan.

  Jun telah berbincang di beberapa persidangan antarabangsa dan telah menulis banyak paten, kertas penyelidikan dan artikel jurnal dalam komunikasi tanpa wayar, Kualiti Perkhidmatan dalam pengkomputeran mudah alih, komunikasi antara kenderaan dan algoritma . Jun memegang ijazah B.E. dari Universiti Teknologi China Selatan, China, dan Master dan Ph.D. ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti New South Wales, Australia.

  Baca lanjut mengenai Jun
 • Chris Trotman
  Baca lanjut mengenai Chris

  Chris Trotman

  Naib Presiden Bersekutu, Senibina BS (Information Systems)

  Chris Trotman adalah Naib Presiden Bersekutu Senibina di Freelancer. Chris bertanggungjawab untuk semua aspek teknik kejuruteraan, mengekalkan tahap kejuruteraan tahap tertinggi dan memastikan Freelancer bersedia untuk pertumbuhan semasa dan masa depan. Chris memegang Ijazah Sarjana Sains dalam Sistem Maklumat dari University of Auckland, New Zealand.

  Baca lanjut mengenai Chris
 • Yves Sy
  Baca lanjut mengenai Yves

  Yves Sy

  Naib Presiden Bersekutu, Operasi Teknikal & Ketua Wilayah, Manila BS CS (University of the Philippines, Manila)

  Yves Sy adalah Naib Presiden Bersekutu Operasi Teknikal, dan juga ketua pejabat serantau Freelancer di Manila. Beliau bertanggungjawab untuk memastikan bahawa syarikat itu dapat beroperasi, berkembang dan melaksanakan pada tahap yang mampan di peringkat global dengan menggunakan pembangunan produk, amalan terbaik pengurusan dan operasi. Sebelum menyertai Freelancer, Yves membelanjakan lebih daripada satu dekad sistem perundingan skalable arkitek dan menguruskan pasukan kejuruteraan dalam pelbagai industri seperti perjalanan, permainan, dan pengiklanan. Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer dari University of the Philippines, Manila.

  Baca lanjut mengenai Yves
 • Greg
  Baca lagi tentang Greg

  Greg Robinson

  Naib Pengerusi, Pematuhan ACI, SA Fin

  Greg Robinson adalah Naib Presiden Pematuhan di Freelancer. Greg menyelia keseluruhan persekitaran pematuhan dalam Syarikat. Dalam peranan ini, Greg bertanggungjawab ke atas pembangunan dan penyenggaraan program risiko pematuhan dan tadbir urus bagi menyokong perniagaan.

  Sebelum menyertai Freelancer, Greg bekerja dengan Paypal Australia sebagai ketua Program Pematuhan dan sebahagian daripada pasukan eksekutif awal yang telah melancarkan PayPal ke dalam pasaran Australia pada 2005. Greg pernah bekerja untuk Colonial First State Investments Limited dari 1998 hingga 2004, sebagai Ketua Pematuhan yang bertanggungjawab ke atas pelaksanaan dan pengurusan rangka kerja tadbir urus pematuhan. Sebelum itu, Greg memegang jawatan kanan di Perpetual Limited lebih daripada 13 tahun.

  Greg mempunyai pengalaman relevan yang bekerja sebagai profesional pematuhan dan telah menghabiskan sebahagian besar daripada 10 tahun yang lalu yang memberi tumpuan kepada isu tadbir urus dan kepatuhan dalam persekitaran dalam talian. Greg adalah Associate Kanan Institut Perkhidmatan Kewangan Australasia dan Associate GRCI (Institut Risiko dan Pematuhan Tadbir Urus).

  Baca lagi tentang Greg
 • Sarah Tang
  Baca lebih lanjut mengenai Sarah

  Sarah Z. Tang

  Naib Presiden, Enterprise BCom / MA / MSc

  Sarah Tang adalah VP Enterprise di Freelancer.com, di mana dia bekerja dengan pelanggan Fortune 500 untuk menerima pakai dan menilai orang ramai dalam organisasi mereka. Beliau sebelum ini bekerja dalam pengurusan produk sebelum menerajui operasi kumpulan global. Sebelum Freelancer.com, beliau bekerja pada Pilihan Raya Presiden AS 2012 dan sebagai perunding pengurusan untuk pelanggan seperti CBRE, Seni Elektronik dan Ericsson. Dia mempunyai MSc / MA berganda dari Vienna University of Economics, adalah Canadian Scholar Merit Scholar dan pada senarai wanita paling berpengaruh SIA 2017 Global Power 50. Beliau kini bekerjasama rapat dengan NASA dan Harvard Business School / Lab of Inovasi Science mengenai penyelidikan dan pemikiran kepimpinan untuk memajukan industri crowdsourcing.

  Baca lebih lanjut mengenai Sarah
 • sebastian
  Baca lanjut mengenai Sebastián

  Sebastián Siseles

  Naib Presiden, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

  Sebastián Siseles bertanggungjawab untuk mewujudkan, berkomunikasi, mengekalkan, dan menyelaraskan strategi pengembangan antarabangsa syarikat untuk jangka panjang, pertumbuhan yang menguntungkan, mengetuai pasukan pengarah serantau dan pengurus negara di seluruh dunia. Sebastián juga terlibat secara langsung dan bertanggungjawab untuk pelancaran antarabangsa, mewujudkan dan menyatukan kehadiran dan pertumbuhan Freelancer di kedua-dua pasaran yang maju dan baru muncul, dengan tumpuan khusus dalam mengurus operasi syarikat di seluruh Amerika Latin dan Eropah Selatan. Seorang usahawan Argentina dengan MBA dari University of Pittsburgh, Sebastián mempunyai latar belakang dalam undang-undang yang mengkhusus dalam kewangan korporat dan M & A dan telah mengambil kursus pascasiswazah di Buenos Aires Stock Exchange dan Southwestern University School of Law dalam Urus Niaga Perniagaan Antarabangsa.

  Sebelum menyertai Freelancer, Sebastián pengasas bersama beberapa syarikat Internet dan komunikasi dan juga berkhidmat sebagai Presiden, Pengarah, Penasihat Am, dan COO di syarikat Internet dan bukan teknologi yang berlainan, ketika menjadi sebahagian daripada firma undang-undang korporat yang berprestij di Argentina.

  Baca lanjut mengenai Sebastián
 • Helma Kusuma
  Baca lagi tentang Helma

  Helma Kusuma

  Pengurus Kawasan, Asia BA - Public Relations (University of Indonesia)

  Helma Kusuma bertanggungjawab untuk memacu pertumbuhan Freelancer di Indonesia. Aktiviti Helma termasuk berhubung dengan media tempatan dan pihak berkepentingan, mencari peluang untuk memasarkan jenama dan laman web setempatnya, seperti, tetapi tidak terhad kepada ucapan di persidangan tempatan dan acara media, mengambil bahagian dalam mesyuarat/penganjuran pertemuan antara pihak berkepentingan utama, menganjurkan acara , mengenal pasti peluang tajaan, membina dan mengukuhkan jenama Freelancer, serta mengambil tanggungjawab untuk semua aktiviti komunikasi di Indonesia sebagai jurucakap syarikat untuk pelbagai pertanyaan media dan blogger.

  Lulusan Komunikasi Universiti Indonesia, Helma telah berada di dalam industri Komunikasi & Perhubungan Awam Indonesia selama 17 tahun yang lalu. Dengan pengetahuannya yang mendalam tentang industri yang berbeza yang diasah oleh pengalaman, Helma telah memimpin pasukan komunikasi beberapa syarikat tempatan dan multinasional seperti NurZahra Indonesia, Ristra Group, MNC Skyvision, Santika Premier Jakarta Hotel, dan majalah Bahasa Inggeris Kapital. Sebelum Freelancer, beliau juga telah mengurus firma PR tempatannya sendiri, memberi khidmat kepada pelanggan tempatan dan serantau di Asia seperti National Geographic Asia Channel, ESPN Star Sports Asia Channel, Panasonic Gobel Indonesia, dan banyak lagi.

  Baca lagi tentang Helma
Matt Barrie
Baca lagi tentang Matt

Matt Barrie

Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains sepuluh Webby Awards, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

Freelancer.com umumnya menghubungkan perniagaan-perniagaan kecil dan individu-individu dari dunia barat dengan pekerja-pekerja bebas di dunia yang masih membangun, memperkuasakan usahawan-usahawan dari kedua-dua bahagian di dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Australian Securities Exchanges pada 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat atas talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi dilindungi.

Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Informasi di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Ciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 US aplikasi paten.

Matt adalah pengucap prolifik secara global dan telah dipaparkan sebagai tajuk besar di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

Sebelum ini beliau telah memulakan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi di mana ia dijual kepada Intel Corporation pada 2013.

Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinamakan Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinamakan pada julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia sekali dengan Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

Untuk pertanyaan mengenai penglibatan perucapan, sila email speaker@freelancer.com

Baca lagi tentang Matt
Darren Williams
Baca lagi tentang Darren

Darren Williams

Pengarah Bukan-Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

Darren berpindah dari Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi Freelancer kepada Pengarah Bukan Eksekutif pada akhir tahun 2015. Pada masa beliau sebagai eksekutif, beliau bertanggungjawab setiap hari untuk kepimpinan strategik operasi dan arahan teknikal syarikat.

Darren berpengalaman dalam keselamatan, protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, syarikat perkakasan keselamatan rangkaian yang disokong, di mana beliau memainkan peranan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan seterusnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Sebelum ini Darren memberikan kuliah dalam Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang kepada sarjana dan sarjana muda.

Darren telah menulis banyak artikel, paten dan kertas kerja berkaitan dengan teknologi keselamatan, perisian dan rangkaian serta telah memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren mempunyai ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang mengkhusus dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

Baca lagi tentang Darren
Simon Clausen
Baca lagi tentang Simon

Simon Clausen

Pengarah Bukan-Eksekutif

Simon adalah pelabur pengasas Freelancer. Simon memiliki lebih daripada 17 tahun pengalaman dalam perniagaan terknologi pertumbuhan tinggi di Australia dan Amerika Syarikat. Kepakaran teknikal beliau termasuklah penguasaan dalam berbilang bahasa pembangunan perisian, keselamatan komputer dan analisis kelemahan. Beliau juga penulis bersama dan pencipta beberapa paten teknologi.

Memfokuskan kepada perisian yang berorientasikan pengguna dan teknologi internet yang dibina, ia mengasaskan, dan merupakan CEO WinGuides, yang kemudian menjadi Alat PC. Dengan Simon sebagai Ketua Pegawai Peranti PC tumbuh lebih dari $ 100 juta pendapatan, lebih daripada 250 pekerja dan pejabat di 7 negara. Alat PC diperolehi oleh Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) pada bulan Oktober 2008 di salah satu pengambilalihan teknologi terbesar di Australia pada masa itu. Berikutan pemerolehan Simon menjadi Naib Presiden di Symantec, sebelum meninggalkan pada tahun 2009 dan menubuhkan Startive Ventures, dana teroka teknologi khusus. Hari ini, Startive secara aktif mengekalkan pelaburan dalam beberapa permulaan global yang berjaya dan Simon bertindak sebagai Pengarah dan penasihat kepada syarikat-syarikat di seluruh dunia.

Baca lagi tentang Simon
Neil Katz
Baca lagi mengenai Neil

Neil Katz

Ketua Pegawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

Neil Katz adalah Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab dalam fungsi kewangan dan pentadbiran Syarikat. Sejak menyertai Freelancer pada Mei 2009, Neil menjadi sebahagian penting daripada pasukan pengurusan dan telah terlibat dalam penubuhan disiplin kewangan dan kawalan dalaman Kumpulan itu.

Neil memiliki lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam kewangan, perakaunan dan pengurusan umum. Neil pernah memegang jawatan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil memiliki pengalaman dan pernah terlibat dalam banyak ekuiti persendirian dan pengumpulan modal, memperolehi beberapa geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Terutamanya, Neil telah terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan-peranan sebelum ini, Neil telah memberi panduan kewangan bagi membantu pertumbuhan dan pengembangan antarabangsa bagi perniagaan-perniagaan ini. Neil juga telah memberi perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat pemula teknologi yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersilan dan pengumpulan dana.

Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

Neil mempunyai Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan dan ahli kepada Institute of Chartered Accountants di Australia.

Baca lagi mengenai Neil
Jun Yao
Baca lanjut mengenai Jun

Jun Yao

Naib Presiden, Kejuruteraan BE (Automation) MSc PhD (Computer Science)

Jun Yao ialah Naib Presiden Jurutera di Freelancer. Beliau bertanggungjawab untuk memimpin pasukan jurutera global, menentukan dan melaksanakan pelan tindakan teknikal jangka panjang syarikat, dan menjajarkan kecemerlangan kejuruteraan dengan matlamat perniagaan.

Jun adalah pemecah masalah yang berpengalaman dengan rekod yang dikesan dalam mengurus, mentoring dan mengukur pasukan teknikal global. Jun mempunyai pengalaman luas dalam kejuruteraan perisian, dan bidang kepakarannya termasuk aplikasi dan reka bentuk sistem, rangkaian komputer, keselamatan maklumat dan pangkalan data hubungan.

Jun telah berbincang di beberapa persidangan antarabangsa dan telah menulis banyak paten, kertas penyelidikan dan artikel jurnal dalam komunikasi tanpa wayar, Kualiti Perkhidmatan dalam pengkomputeran mudah alih, komunikasi antara kenderaan dan algoritma . Jun memegang ijazah B.E. dari Universiti Teknologi China Selatan, China, dan Master dan Ph.D. ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti New South Wales, Australia.

Baca lanjut mengenai Jun
Chris Trotman
Baca lanjut mengenai Chris

Chris Trotman

Naib Presiden Bersekutu, Senibina BS (Information Systems)

Chris Trotman adalah Naib Presiden Bersekutu Senibina di Freelancer. Chris bertanggungjawab untuk semua aspek teknik kejuruteraan, mengekalkan tahap kejuruteraan tahap tertinggi dan memastikan Freelancer bersedia untuk pertumbuhan semasa dan masa depan. Chris memegang Ijazah Sarjana Sains dalam Sistem Maklumat dari University of Auckland, New Zealand.

Baca lanjut mengenai Chris
Yves Sy
Baca lanjut mengenai Yves

Yves Sy

Naib Presiden Bersekutu, Operasi Teknikal & Ketua Wilayah, Manila BS CS (University of the Philippines, Manila)

Yves Sy adalah Naib Presiden Bersekutu Operasi Teknikal, dan juga ketua pejabat serantau Freelancer di Manila. Beliau bertanggungjawab untuk memastikan bahawa syarikat itu dapat beroperasi, berkembang dan melaksanakan pada tahap yang mampan di peringkat global dengan menggunakan pembangunan produk, amalan terbaik pengurusan dan operasi. Sebelum menyertai Freelancer, Yves membelanjakan lebih daripada satu dekad sistem perundingan skalable arkitek dan menguruskan pasukan kejuruteraan dalam pelbagai industri seperti perjalanan, permainan, dan pengiklanan. Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer dari University of the Philippines, Manila.

Baca lanjut mengenai Yves
Greg
Baca lagi tentang Greg

Greg Robinson

Naib Pengerusi, Pematuhan ACI, SA Fin

Greg Robinson adalah Naib Presiden Pematuhan di Freelancer. Greg menyelia keseluruhan persekitaran pematuhan dalam Syarikat. Dalam peranan ini, Greg bertanggungjawab ke atas pembangunan dan penyenggaraan program risiko pematuhan dan tadbir urus bagi menyokong perniagaan.

Sebelum menyertai Freelancer, Greg bekerja dengan Paypal Australia sebagai ketua Program Pematuhan dan sebahagian daripada pasukan eksekutif awal yang telah melancarkan PayPal ke dalam pasaran Australia pada 2005. Greg pernah bekerja untuk Colonial First State Investments Limited dari 1998 hingga 2004, sebagai Ketua Pematuhan yang bertanggungjawab ke atas pelaksanaan dan pengurusan rangka kerja tadbir urus pematuhan. Sebelum itu, Greg memegang jawatan kanan di Perpetual Limited lebih daripada 13 tahun.

Greg mempunyai pengalaman relevan yang bekerja sebagai profesional pematuhan dan telah menghabiskan sebahagian besar daripada 10 tahun yang lalu yang memberi tumpuan kepada isu tadbir urus dan kepatuhan dalam persekitaran dalam talian. Greg adalah Associate Kanan Institut Perkhidmatan Kewangan Australasia dan Associate GRCI (Institut Risiko dan Pematuhan Tadbir Urus).

Baca lagi tentang Greg
Sarah Tang
Baca lebih lanjut mengenai Sarah

Sarah Z. Tang

Naib Presiden, Enterprise BCom / MA / MSc

Sarah Tang adalah VP Enterprise di Freelancer.com, di mana dia bekerja dengan pelanggan Fortune 500 untuk menerima pakai dan menilai orang ramai dalam organisasi mereka. Beliau sebelum ini bekerja dalam pengurusan produk sebelum menerajui operasi kumpulan global. Sebelum Freelancer.com, beliau bekerja pada Pilihan Raya Presiden AS 2012 dan sebagai perunding pengurusan untuk pelanggan seperti CBRE, Seni Elektronik dan Ericsson. Dia mempunyai MSc / MA berganda dari Vienna University of Economics, adalah Canadian Scholar Merit Scholar dan pada senarai wanita paling berpengaruh SIA 2017 Global Power 50. Beliau kini bekerjasama rapat dengan NASA dan Harvard Business School / Lab of Inovasi Science mengenai penyelidikan dan pemikiran kepimpinan untuk memajukan industri crowdsourcing.

Baca lebih lanjut mengenai Sarah
sebastian
Baca lanjut mengenai Sebastián

Sebastián Siseles

Naib Presiden, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

Sebastián Siseles bertanggungjawab untuk mewujudkan, berkomunikasi, mengekalkan, dan menyelaraskan strategi pengembangan antarabangsa syarikat untuk jangka panjang, pertumbuhan yang menguntungkan, mengetuai pasukan pengarah serantau dan pengurus negara di seluruh dunia. Sebastián juga terlibat secara langsung dan bertanggungjawab untuk pelancaran antarabangsa, mewujudkan dan menyatukan kehadiran dan pertumbuhan Freelancer di kedua-dua pasaran yang maju dan baru muncul, dengan tumpuan khusus dalam mengurus operasi syarikat di seluruh Amerika Latin dan Eropah Selatan. Seorang usahawan Argentina dengan MBA dari University of Pittsburgh, Sebastián mempunyai latar belakang dalam undang-undang yang mengkhusus dalam kewangan korporat dan M & A dan telah mengambil kursus pascasiswazah di Buenos Aires Stock Exchange dan Southwestern University School of Law dalam Urus Niaga Perniagaan Antarabangsa.

Sebelum menyertai Freelancer, Sebastián pengasas bersama beberapa syarikat Internet dan komunikasi dan juga berkhidmat sebagai Presiden, Pengarah, Penasihat Am, dan COO di syarikat Internet dan bukan teknologi yang berlainan, ketika menjadi sebahagian daripada firma undang-undang korporat yang berprestij di Argentina.

Baca lanjut mengenai Sebastián
Adam Byrnes
Baca lagi tentang Adam

Adam Byrnes

Naib Presiden Produk & Perkembangan BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

Adam Byrnes bertanggungjawab untuk mengembangkan Freelancer di seluruh dunia, terutamanya ke pasaran yang dikuasai oleh penutur asli bukan bahasa Inggeris, seperti Asia dan Latin-Amerika. Beliau mengetuai pasukan dalam perhubungan awam, kandungan, pemasaran dan penterjemahan, dan bertanggungjawab untuk melancarkan laman web Freelancer di peringkat antarabangsa, termasuk 40 tapak serantau yang berdedikasi dan 31 bahasa.

Sebelum menyertai Freelancer, Adam bekerja sebagai penyelidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa yang sama,beliau pengarang bersama beberapa kertas kerja akademik khusus dalam jurnal fizik dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah bekerja dalam teknologi maklumat untuk Kumpulan Macquarie dan Aalborg Industries.

Adam memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan daripada University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

Baca lagi tentang Adam
Helma Kusuma
Baca lagi tentang Helma

Helma Kusuma

Pengurus Kawasan, Asia BA - Public Relations (University of Indonesia)

Helma Kusuma bertanggungjawab untuk memacu pertumbuhan Freelancer di Indonesia. Aktiviti Helma termasuk berhubung dengan media tempatan dan pihak berkepentingan, mencari peluang untuk memasarkan jenama dan laman web setempatnya, seperti, tetapi tidak terhad kepada ucapan di persidangan tempatan dan acara media, mengambil bahagian dalam mesyuarat/penganjuran pertemuan antara pihak berkepentingan utama, menganjurkan acara , mengenal pasti peluang tajaan, membina dan mengukuhkan jenama Freelancer, serta mengambil tanggungjawab untuk semua aktiviti komunikasi di Indonesia sebagai jurucakap syarikat untuk pelbagai pertanyaan media dan blogger.

Lulusan Komunikasi Universiti Indonesia, Helma telah berada di dalam industri Komunikasi & Perhubungan Awam Indonesia selama 17 tahun yang lalu. Dengan pengetahuannya yang mendalam tentang industri yang berbeza yang diasah oleh pengalaman, Helma telah memimpin pasukan komunikasi beberapa syarikat tempatan dan multinasional seperti NurZahra Indonesia, Ristra Group, MNC Skyvision, Santika Premier Jakarta Hotel, dan majalah Bahasa Inggeris Kapital. Sebelum Freelancer, beliau juga telah mengurus firma PR tempatannya sendiri, memberi khidmat kepada pelanggan tempatan dan serantau di Asia seperti National Geographic Asia Channel, ESPN Star Sports Asia Channel, Panasonic Gobel Indonesia, dan banyak lagi.

Baca lagi tentang Helma