Temui pasukan di balik tabir Freelancer!

Pengarah
 • Matt Barrie
  Baca lagi tentang Matt

  Matt Barrie

  Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

  Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains Anugerah Webby kesepuluh, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

  Freelancer.com terutamanya menghubungkan perniagaan kecil dan individu dari dunia barat dengan pekerja bebas di dunia membangun, memperkasakan usahawan dari kedua-dua bahagian dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Bursa Sekuriti Australia pada tahun 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

  Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat dalam talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi yang dilindungi.

  Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Maklumat di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Penciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 aplikasi AS yang patenkan.

  Matt adalah penceramah yang produktif di seluruh dunia dan pernah menjadi tajuk utama di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

  Sebelum ini beliau mengasaskan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi yang dijual kepada Intel Corporation pada tahun 2013.

  Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinobatkan sebagai Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinobatkan julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia serta Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

  Untuk pertanyaan mengenai penglibatan ceramah, sila e-mel speaker@freelancer.com

  Baca lagi tentang Matt
 • Darren Williams
  Baca lagi tentang Darren

  Darren Williams

  Pengarah Bukan-Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

  Darren beralih dari Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi Freelancer kepada Pengarah Bukan Eksekutif pada akhir tahun 2015. Pada masa beliau sebagai eksekutif, beliau bertanggungjawab setiap hari untuk kepimpinan strategik operasi dan arahan teknikal syarikat.

  Darren berpengalaman dalam keselamatan, protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, syarikat perkakasan keselamatan rangkaian yang disokong, di mana beliau memainkan peranan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan seterusnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Sebelum ini Darren memberikan kuliah dalam Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang kepada sarjana dan sarjana muda.

  Darren telah menulis banyak artikel, paten dan kertas kerja berkaitan dengan teknologi keselamatan, perisian dan rangkaian serta telah memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren mempunyai ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang mengkhususkan dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

  Baca lagi tentang Darren
 • Simon Clausen
  Baca lagi tentang Simon

  Simon Clausen

  Pengarah Bukan-Eksekutif

  Simon is a founding investor of Freelancer. Simon has more than 17 years experience in high growth technology businesses in both Australia and the United States. His technical expertise includes proficiency in multiple software development languages, computer security and vulnerability analysis, and he is co-author and inventor of a number of technology patents.

  Memfokuskan pada perisian tertumpu pengguna dan teknologi yang membolehkan Internet diasaskannya, dan merupakan Ketua Pegawai Eksekutif WinGuides, yang kemudiannya menjadi PC Tools. Dengan Simon sebagai CEO, PC Tools meningkat kepada lebih $100 juta dolar dalam penghasilannya, lebih daripada 250 pekerja dan pejabat di 7 negara. PC Tools telah diperoleh oleh Symantec Corporation (NASDAQ:SYMC) pada Oktober 2008 dalam salah satu teknologi terbesar di Australia. pemerolehan pada masa itu. Berikutan pengambilalihan Simon menjadi Naib Presiden di Symantec, sebelum meninggalkan pada 2009 dan mengasaskan Startive Ventures, dana usaha niaga teknologi khusus. Hari ini, Startive secara aktif mengekalkan pelaburan dalam beberapa permulaan global yang berjaya dan Simon bertindak sebagai Pengarah dan penasihat kepada syarikat di seluruh dunia.

  Baca lagi tentang Simon
Pengurusan Kanan
 • Neil Katz
  Baca lagi mengenai Neil

  Neil Katz

  Ketua Pegawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

  Neil Katz adalah Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab dalam fungsi kewangan dan pentadbiran Syarikat. Sejak menyertai Freelancer pada Mei 2009, Neil menjadi sebahagian penting daripada pasukan pengurusan dan telah terlibat dalam penubuhan disiplin kewangan dan kawalan dalaman Kumpulan tersebut.

  Neil mempunyai lebih dari 20 tahun pengalaman dalam bidang kewangan, perakaunan dan pengurusan am. Neil telah memegang peranan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil berpengalaman dan terlibat dalam banyak ekuiti swasta dan pengumpulan modal usaha niaga, memperolehi banyak geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Secara khususnya, Neil terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan sebelumnya, Neil telah memberikan panduan kewangan untuk membantu pertumbuhan dan perkembangan antarabangsa bagi perniagaan ini. Neil juga telah memberikan perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat teknologi pemula yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersialan dan pengumpulan modal.

  Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

  Neil memiliki Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan, dan merupakan ahli Institute of Chartered Accountants di Australia.

  Baca lagi mengenai Neil
 • Laurent Goudet
  Baca lebih lanjut mengenai Laurent

  Laurent Goudet

  Ketua Pegawai Teknologi BSc (Mathematics and Computer Science) (Honours), MSc (Embedded Systems) (Honours)

  Laurent Goudet adalah Ketua Pegawai Teknologi di Freelancer dan bertanggungjawab untuk hala tuju teknikal syarikat, memastikan penyelarasan dengan matlamat perniagaannya. Sebelum beralih dari Arkitek Perisian ke Ketua Pegawai Teknologi pada awal 2021, Laurent telah memimpin pelbagai inisiatif teknikal, mengubah Web & pelanggan tempatan menjadi mesra mudah alih, pantas dan aplikasi web yang boleh dipercayai, meningkatkan pengalaman pengguna dan mengurangkan kos kejuruteraan.

  Sebelum menyertai Freelancer pada bulan Disember 2013, Laurent bekerja sebagai jurutera perisian sistem terbenam Linux, memperoleh pengetahuan tahap rendah diperlukan untuk memahami dengan mendalam abstraksi perisian tahap tinggi yang menyusun timbunan aplikasi web moden.

  Laurent memiliki ijazah kepujian kelas pertama dalam Matematik dan Sains Komputer dari Université de Marne-la-Vallée, Perancis, ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Sistem Terbenam dari ESIEE Paris, Perancis, dan belajar di luar negara di Harvey Mudd College, Claremont, California.

  Baca lebih lanjut mengenai Laurent
 • Adam Byrnes
  Baca lagi tentang Adam

  Adam Byrnes

  Naib Presiden Produk & Perkembangan BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

  Adam Byrnes bertanggungjawab untuk mengembangkan Freelancer ke seluruh dunia, terutamanya ke pasaran yang dikuasai oleh penutur asli bukan bahasa Inggeris, seperti Asia dan Latin-Amerika. Beliau mengetuai pasukan dalam perhubungan awam, kandungan, pemasaran dan penterjemahan, dan bertanggungjawab melancarkan laman web Freelancer ke peringkat antarabangsa, termasuk 40 laman web serantau khusus dan 31 bahasa.

  Sebelum menyertai Freelancer, Adam bekerja sebagai penyelidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa yang sama, beliau pengarang bersama beberapa kertas kerja akademik dalam jurnal pengkhususan fizik dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah bekerja dalam teknologi maklumat untuk Macquarie Group dan Aalborg Industries.

  Adam memiliki ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan dari University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

  Baca lagi tentang Adam
 • David Lane
  Baca lebih lanjut tentang David

  David Lane

  Pengarah Jualan Global MBA (University of Colorado) GAICD ABCC

  David ialah Pengarah Jualan Global, untuk Freelancer.com dan Escrow.com, bertanggungjawab untuk memimpin pertumbuhan yang dipercepatkan melalui saluran jualan langsung dan tidak langsung. Beliau bertanggungjawab ke atas Jualan dan organisasi Kejayaan Pelanggan di seluruh dunia.

  David ialah eksekutif teknologi peringkat kanan dengan lebih 25 tahun pengalaman dalam memacu agenda transformasi untuk syarikat. Sepanjang kerjayanya, beliau telah mengumpul pengalaman yang luas dan mendalam dengan 6 syarikat multi-nasional, serta 4 pemula.

  Beliau telah berjaya beroperasi merentasi sempadan pelbagai geografi menjalankan perniagaan di kedua-dua hemisfera, di 4 benua dan di lebih 37 negara untuk kedua-dua syarikat swasta dan awam. Beliau telah menguruskan perniagaan melalui keseluruhan kitaran hayat perniagaan - dari permulaan hingga pelupusan. Kerjaya beliau telah merangkumi pelbagai peranan daripada jurutera perisian kepada CEO syarikat.

  Semasa kerjayanya, David telah mengkhusus dalam menjadi 'agen perubahan'. Untuk setiap tugasan yang beliau anggap, dia telah ditugaskan untuk menguruskan transformasi perniagaan. Beliau telah membina organisasi dari bawah ke atas, serta mengubah organisasi sedia ada dengan beberapa bahagian melebihi 250 orang dan P&L melebihi USD 200 juta. Beliau mempunyai rekod prestasi yang terbukti dan telah meningkat keuntungan bagi setiap perniagaan yang diuruskannya.

  David ialah juruterbang persendirian berlesen. Beliau mempunyai MBA dari University of Colorado di Amerika Syarikat dan merupakan Graduate of the Australia Institute of Company Directors (GAICD), serta Pengerusi Bertauliah Lembaga Penasihat. Beliau tinggal bersama isterinya Marguerite, seorang pengarang dan penceramah antarabangsa serta pemilik/pengendali amalan perubatan semula jadi yang terkenal di Sydney, Australia.

  Baca lebih lanjut tentang David
 • sebastian
  Baca lanjut mengenai Sebastián

  Sebastián Siseles

  Naib Presiden, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

  Sebastián Siseles bertanggungjawab untuk mencipta, berkomunikasi, mengekalkan, dan menyelaraskan strategi pengembangan antarabangsa syarikat untuk jangka panjang, pertumbuhan yang menguntungkan, mengetuai pasukan pengarah serantau dan pengurus negara di seluruh dunia. Sebastián juga terlibat secara langsung dan bertanggungjawab untuk pelancaran antarabangsa, mewujudkan dan menggabungkan kehadiran dan pertumbuhan Freelancer di kedua-dua pasaran maju dan yang baru muncul, dengan tumpuan khusus dalam menguruskan operasi syarikat di seluruh Amerika Latin dan Eropah Selatan. Seorang usahawan Argentina dengan MBA dari University of Pittsburgh, Sebastián mempunyai latar belakang undang-undang yang mengkhususkan kewangan korporat dan M&A dan telah mengikuti kursus pascasiswazah di Buenos Aires Stock Exchange dan Southwestern University School of Law dalam Urus Niaga Perniagaan Antarabangsa.

  Sebelum menyertai Freelancer, Sebastián pengasas bersama beberapa syarikat Internet serta komunikasi dan juga berkhidmat sebagai Presiden, Pengarah, Penasihat Am dan COO di syarikat Internet dan bukan teknologi yang berlainan, ketika menjadi sebahagian daripada firma undang-undang korporat yang berprestij di Argentina.

  Baca lanjut mengenai Sebastián
 • Mark Basmayor
  Baca lebih lanjut tentang Mark

  Mark Basmayor

  Pengarah Kejuruteraan Wilayah BSc (Computer Science)

  Beliau telah berjaya beroperasi merentasi sempadan pelbagai geografi menjalankan perniagaan di kedua-dua hemisfera, di 4 benua dan di lebih 37 negara untuk kedua-dua syarikat swasta dan awam. Beliau telah menguruskan perniagaan sepanjang hayat perniagaan kitaran - dari permulaan hingga pelupusan. Kerjaya beliau telah merangkumi pelbagai peranan daripada jurutera perisian kepada CEO syarikat.

  Sebelum menyertai Freelancer, Mark berkhidmat sebagai Ketua Kejuruteraan Perkhidmatan Teras di sebuah syarikat FinTech terkemuka di Filipina. Dalam kapasiti ini, beliau menyelia kejayaan menyiapkan projek kritikal dan secara peribadi mengetuai inisiatif pengoptimuman yang meningkatkan operasi perniagaan dengan ketara.

  Mark memegang ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti Filipina, Los Baños, dan membawa hampir dua dekad pengalaman yang pelbagai dalam industri teknologi, merangkumi FinTech, EdTech, Telco dan Perundingan.

  Baca lebih lanjut tentang Mark
 • Andrew Boyton
  Baca lebih lanjut mengenai Andrew

  Andrew Boyton

  Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan BE (Software) BSc (Maths), PhD (Formal verification)

  Andrew adalah Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan untuk Freelancer, di mana beliau bertanggungjawab untuk memimpin pasukan kejuruteraan global, menentukan dan melaksanakan pelan teknikal jangka panjang syarikat, dan menyelaraskan kecemerlangan kejuruteraan dengan matlamat perniagaan.

  Sebelum menyertai Freelancer pada November 2014, Andrew bekerja di NICTA sebagai jurutera penyelidikan di mana beliau menamatkan PhD dalam pengesahan formal mikrokernel, membuktikan kebenaran kod inisialisasi sistem secara matematik untuk sistem terbenam. Sepanjang itu, beliau adalah pengarang banyak kertas kerja dan berucap di persidangan antarabangsa.

  Andrew memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Perisian, ijazah Matematik, dan Ph.D. ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti New South Wales, Australia. Beliau juga berkhidmat di lembaga pengarah untuk dua kolej kediaman—New College dan New College Village di University of New South Wales.

  Baca lebih lanjut mengenai Andrew
 • Ayen Torcuator
  Baca lebih lanjut tentang Ayen

  Ayen Torcuator

  Ketua Global Pengalaman Pelanggan B PoliSci

  Ayen Torcuator ialah Ketua Global Pengalaman Pelanggan di Freelancer.com, di mana beliau bertanggungjawab memastikan pelanggan menerima perkhidmatan dan penyelesaian bertaraf dunia 24/7.

  Ayen ialah pemimpin yang dinamik dan berwawasan yang melaksanakan inovasi dan strategi yang mengutamakan pelanggan untuk mempertingkatkan kepuasan pengguna serta memupuk kesetiaan dan kepercayaan pelanggan. Beliau teguh menyokong visi Mengubah Kehidupan dan mengambil tanggungjawab dalam membina pasukan sokongan dan operasi yang gembira dan berprestasi tinggi.

  Ayen memiliki ijazah sarjana muda dalam bidang Sains Politik dari Universiti Filipina, Diliman dan telah menjadi sebahagian daripada syarikat selama lebih daripada satu dekad.

  Baca lebih lanjut tentang Ayen
Matt Barrie
Baca lagi tentang Matt

Matt Barrie

Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains Anugerah Webby kesepuluh, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

Freelancer.com terutamanya menghubungkan perniagaan kecil dan individu dari dunia barat dengan pekerja bebas di dunia membangun, memperkasakan usahawan dari kedua-dua bahagian dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Bursa Sekuriti Australia pada tahun 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat dalam talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi yang dilindungi.

Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Maklumat di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Penciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 aplikasi AS yang patenkan.

Matt adalah penceramah yang produktif di seluruh dunia dan pernah menjadi tajuk utama di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

Sebelum ini beliau mengasaskan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi yang dijual kepada Intel Corporation pada tahun 2013.

Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinobatkan sebagai Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinobatkan julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia serta Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

Untuk pertanyaan mengenai penglibatan ceramah, sila e-mel speaker@freelancer.com

Baca lagi tentang Matt
Darren Williams
Baca lagi tentang Darren

Darren Williams

Pengarah Bukan-Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

Darren beralih dari Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi Freelancer kepada Pengarah Bukan Eksekutif pada akhir tahun 2015. Pada masa beliau sebagai eksekutif, beliau bertanggungjawab setiap hari untuk kepimpinan strategik operasi dan arahan teknikal syarikat.

Darren berpengalaman dalam keselamatan, protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, syarikat perkakasan keselamatan rangkaian yang disokong, di mana beliau memainkan peranan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan seterusnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Sebelum ini Darren memberikan kuliah dalam Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang kepada sarjana dan sarjana muda.

Darren telah menulis banyak artikel, paten dan kertas kerja berkaitan dengan teknologi keselamatan, perisian dan rangkaian serta telah memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren mempunyai ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang mengkhususkan dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

Baca lagi tentang Darren
Simon Clausen
Baca lagi tentang Simon

Simon Clausen

Pengarah Bukan-Eksekutif

Simon is a founding investor of Freelancer. Simon has more than 17 years experience in high growth technology businesses in both Australia and the United States. His technical expertise includes proficiency in multiple software development languages, computer security and vulnerability analysis, and he is co-author and inventor of a number of technology patents.

Memfokuskan pada perisian tertumpu pengguna dan teknologi yang membolehkan Internet diasaskannya, dan merupakan Ketua Pegawai Eksekutif WinGuides, yang kemudiannya menjadi PC Tools. Dengan Simon sebagai CEO, PC Tools meningkat kepada lebih $100 juta dolar dalam penghasilannya, lebih daripada 250 pekerja dan pejabat di 7 negara. PC Tools telah diperoleh oleh Symantec Corporation (NASDAQ:SYMC) pada Oktober 2008 dalam salah satu teknologi terbesar di Australia. pemerolehan pada masa itu. Berikutan pengambilalihan Simon menjadi Naib Presiden di Symantec, sebelum meninggalkan pada 2009 dan mengasaskan Startive Ventures, dana usaha niaga teknologi khusus. Hari ini, Startive secara aktif mengekalkan pelaburan dalam beberapa permulaan global yang berjaya dan Simon bertindak sebagai Pengarah dan penasihat kepada syarikat di seluruh dunia.

Baca lagi tentang Simon
Neil Katz
Baca lagi mengenai Neil

Neil Katz

Ketua Pegawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

Neil Katz adalah Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab dalam fungsi kewangan dan pentadbiran Syarikat. Sejak menyertai Freelancer pada Mei 2009, Neil menjadi sebahagian penting daripada pasukan pengurusan dan telah terlibat dalam penubuhan disiplin kewangan dan kawalan dalaman Kumpulan tersebut.

Neil mempunyai lebih dari 20 tahun pengalaman dalam bidang kewangan, perakaunan dan pengurusan am. Neil telah memegang peranan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil berpengalaman dan terlibat dalam banyak ekuiti swasta dan pengumpulan modal usaha niaga, memperolehi banyak geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Secara khususnya, Neil terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan sebelumnya, Neil telah memberikan panduan kewangan untuk membantu pertumbuhan dan perkembangan antarabangsa bagi perniagaan ini. Neil juga telah memberikan perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat teknologi pemula yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersialan dan pengumpulan modal.

Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

Neil memiliki Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan, dan merupakan ahli Institute of Chartered Accountants di Australia.

Baca lagi mengenai Neil
Laurent Goudet
Baca lebih lanjut mengenai Laurent

Laurent Goudet

Ketua Pegawai Teknologi BSc (Mathematics and Computer Science) (Honours), MSc (Embedded Systems) (Honours)

Laurent Goudet adalah Ketua Pegawai Teknologi di Freelancer dan bertanggungjawab untuk hala tuju teknikal syarikat, memastikan penyelarasan dengan matlamat perniagaannya. Sebelum beralih dari Arkitek Perisian ke Ketua Pegawai Teknologi pada awal 2021, Laurent telah memimpin pelbagai inisiatif teknikal, mengubah Web & pelanggan tempatan menjadi mesra mudah alih, pantas dan aplikasi web yang boleh dipercayai, meningkatkan pengalaman pengguna dan mengurangkan kos kejuruteraan.

Sebelum menyertai Freelancer pada bulan Disember 2013, Laurent bekerja sebagai jurutera perisian sistem terbenam Linux, memperoleh pengetahuan tahap rendah diperlukan untuk memahami dengan mendalam abstraksi perisian tahap tinggi yang menyusun timbunan aplikasi web moden.

Laurent memiliki ijazah kepujian kelas pertama dalam Matematik dan Sains Komputer dari Université de Marne-la-Vallée, Perancis, ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Sistem Terbenam dari ESIEE Paris, Perancis, dan belajar di luar negara di Harvey Mudd College, Claremont, California.

Baca lebih lanjut mengenai Laurent
Andrew Boyton
Baca lebih lanjut mengenai Andrew

Andrew Boyton

Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan BE (Software) BSc (Maths), PhD (Formal verification)

Andrew adalah Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan untuk Freelancer, di mana beliau bertanggungjawab untuk memimpin pasukan kejuruteraan global, menentukan dan melaksanakan pelan teknikal jangka panjang syarikat, dan menyelaraskan kecemerlangan kejuruteraan dengan matlamat perniagaan.

Sebelum menyertai Freelancer pada November 2014, Andrew bekerja di NICTA sebagai jurutera penyelidikan di mana beliau menamatkan PhD dalam pengesahan formal mikrokernel, membuktikan kebenaran kod inisialisasi sistem secara matematik untuk sistem terbenam. Sepanjang itu, beliau adalah pengarang banyak kertas kerja dan berucap di persidangan antarabangsa.

Andrew memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Perisian, ijazah Matematik, dan Ph.D. ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti New South Wales, Australia. Beliau juga berkhidmat di lembaga pengarah untuk dua kolej kediaman—New College dan New College Village di University of New South Wales.

Baca lebih lanjut mengenai Andrew
David Lane
Baca lebih lanjut tentang David

David Lane

Pengarah Jualan Global MBA (University of Colorado) GAICD ABCC

David ialah Pengarah Jualan Global, untuk Freelancer.com dan Escrow.com, bertanggungjawab untuk memimpin pertumbuhan yang dipercepatkan melalui saluran jualan langsung dan tidak langsung. Beliau bertanggungjawab ke atas Jualan dan organisasi Kejayaan Pelanggan di seluruh dunia.

David ialah eksekutif teknologi peringkat kanan dengan lebih 25 tahun pengalaman dalam memacu agenda transformasi untuk syarikat. Sepanjang kerjayanya, beliau telah mengumpul pengalaman yang luas dan mendalam dengan 6 syarikat multi-nasional, serta 4 pemula.

Beliau telah berjaya beroperasi merentasi sempadan pelbagai geografi menjalankan perniagaan di kedua-dua hemisfera, di 4 benua dan di lebih 37 negara untuk kedua-dua syarikat swasta dan awam. Beliau telah menguruskan perniagaan melalui keseluruhan kitaran hayat perniagaan - dari permulaan hingga pelupusan. Kerjaya beliau telah merangkumi pelbagai peranan daripada jurutera perisian kepada CEO syarikat.

Semasa kerjayanya, David telah mengkhusus dalam menjadi 'agen perubahan'. Untuk setiap tugasan yang beliau anggap, dia telah ditugaskan untuk menguruskan transformasi perniagaan. Beliau telah membina organisasi dari bawah ke atas, serta mengubah organisasi sedia ada dengan beberapa bahagian melebihi 250 orang dan P&L melebihi USD 200 juta. Beliau mempunyai rekod prestasi yang terbukti dan telah meningkat keuntungan bagi setiap perniagaan yang diuruskannya.

David ialah juruterbang persendirian berlesen. Beliau mempunyai MBA dari University of Colorado di Amerika Syarikat dan merupakan Graduate of the Australia Institute of Company Directors (GAICD), serta Pengerusi Bertauliah Lembaga Penasihat. Beliau tinggal bersama isterinya Marguerite, seorang pengarang dan penceramah antarabangsa serta pemilik/pengendali amalan perubatan semula jadi yang terkenal di Sydney, Australia.

Baca lebih lanjut tentang David
Ayen Torcuator
Baca lebih lanjut tentang Ayen

Ayen Torcuator

Ketua Global Pengalaman Pelanggan B PoliSci

Ayen Torcuator ialah Ketua Global Pengalaman Pelanggan di Freelancer.com, di mana beliau bertanggungjawab memastikan pelanggan menerima perkhidmatan dan penyelesaian bertaraf dunia 24/7.

Ayen ialah pemimpin yang dinamik dan berwawasan yang melaksanakan inovasi dan strategi yang mengutamakan pelanggan untuk mempertingkatkan kepuasan pengguna serta memupuk kesetiaan dan kepercayaan pelanggan. Beliau teguh menyokong visi Mengubah Kehidupan dan mengambil tanggungjawab dalam membina pasukan sokongan dan operasi yang gembira dan berprestasi tinggi.

Ayen memiliki ijazah sarjana muda dalam bidang Sains Politik dari Universiti Filipina, Diliman dan telah menjadi sebahagian daripada syarikat selama lebih daripada satu dekad.

Baca lebih lanjut tentang Ayen
Mark Basmayor
Baca lebih lanjut tentang Mark

Mark Basmayor

Pengarah Kejuruteraan Wilayah BSc (Computer Science)

Beliau telah berjaya beroperasi merentasi sempadan pelbagai geografi menjalankan perniagaan di kedua-dua hemisfera, di 4 benua dan di lebih 37 negara untuk kedua-dua syarikat swasta dan awam. Beliau telah menguruskan perniagaan sepanjang hayat perniagaan kitaran - dari permulaan hingga pelupusan. Kerjaya beliau telah merangkumi pelbagai peranan daripada jurutera perisian kepada CEO syarikat.

Sebelum menyertai Freelancer, Mark berkhidmat sebagai Ketua Kejuruteraan Perkhidmatan Teras di sebuah syarikat FinTech terkemuka di Filipina. Dalam kapasiti ini, beliau menyelia kejayaan menyiapkan projek kritikal dan secara peribadi mengetuai inisiatif pengoptimuman yang meningkatkan operasi perniagaan dengan ketara.

Mark memegang ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti Filipina, Los Baños, dan membawa hampir dua dekad pengalaman yang pelbagai dalam industri teknologi, merangkumi FinTech, EdTech, Telco dan Perundingan.

Baca lebih lanjut tentang Mark
sebastian
Baca lanjut mengenai Sebastián

Sebastián Siseles

Naib Presiden, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

Sebastián Siseles bertanggungjawab untuk mencipta, berkomunikasi, mengekalkan, dan menyelaraskan strategi pengembangan antarabangsa syarikat untuk jangka panjang, pertumbuhan yang menguntungkan, mengetuai pasukan pengarah serantau dan pengurus negara di seluruh dunia. Sebastián juga terlibat secara langsung dan bertanggungjawab untuk pelancaran antarabangsa, mewujudkan dan menggabungkan kehadiran dan pertumbuhan Freelancer di kedua-dua pasaran maju dan yang baru muncul, dengan tumpuan khusus dalam menguruskan operasi syarikat di seluruh Amerika Latin dan Eropah Selatan. Seorang usahawan Argentina dengan MBA dari University of Pittsburgh, Sebastián mempunyai latar belakang undang-undang yang mengkhususkan kewangan korporat dan M&A dan telah mengikuti kursus pascasiswazah di Buenos Aires Stock Exchange dan Southwestern University School of Law dalam Urus Niaga Perniagaan Antarabangsa.

Sebelum menyertai Freelancer, Sebastián pengasas bersama beberapa syarikat Internet serta komunikasi dan juga berkhidmat sebagai Presiden, Pengarah, Penasihat Am dan COO di syarikat Internet dan bukan teknologi yang berlainan, ketika menjadi sebahagian daripada firma undang-undang korporat yang berprestij di Argentina.

Baca lanjut mengenai Sebastián
Adam Byrnes
Baca lagi tentang Adam

Adam Byrnes

Naib Presiden Produk & Perkembangan BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

Adam Byrnes bertanggungjawab untuk mengembangkan Freelancer ke seluruh dunia, terutamanya ke pasaran yang dikuasai oleh penutur asli bukan bahasa Inggeris, seperti Asia dan Latin-Amerika. Beliau mengetuai pasukan dalam perhubungan awam, kandungan, pemasaran dan penterjemahan, dan bertanggungjawab melancarkan laman web Freelancer ke peringkat antarabangsa, termasuk 40 laman web serantau khusus dan 31 bahasa.

Sebelum menyertai Freelancer, Adam bekerja sebagai penyelidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa yang sama, beliau pengarang bersama beberapa kertas kerja akademik dalam jurnal pengkhususan fizik dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah bekerja dalam teknologi maklumat untuk Macquarie Group dan Aalborg Industries.

Adam memiliki ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan dari University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

Baca lagi tentang Adam