Temui pasukan di balik tabir Freelancer!

Pengarah
 • Matt Barrie
  Baca lagi tentang Matt

  Matt Barrie

  Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

  Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains Anugerah Webby kesepuluh, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

  Freelancer.com terutamanya menghubungkan perniagaan kecil dan individu dari dunia barat dengan pekerja bebas di dunia membangun, memperkasakan usahawan dari kedua-dua bahagian dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Bursa Sekuriti Australia pada tahun 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

  Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat dalam talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi yang dilindungi.

  Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Maklumat di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Penciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 aplikasi AS yang patenkan.

  Matt adalah penceramah yang produktif di seluruh dunia dan pernah menjadi tajuk utama di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

  Sebelum ini beliau mengasaskan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi yang dijual kepada Intel Corporation pada tahun 2013.

  Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinobatkan sebagai Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinobatkan julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia serta Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

  Untuk pertanyaan mengenai penglibatan ceramah, sila e-mel speaker@freelancer.com

  Baca lagi tentang Matt
 • Darren Williams
  Baca lagi tentang Darren

  Darren Williams

  Pengarah Bukan-Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

  Darren beralih dari Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi Freelancer kepada Pengarah Bukan Eksekutif pada akhir tahun 2015. Pada masa beliau sebagai eksekutif, beliau bertanggungjawab setiap hari untuk kepimpinan strategik operasi dan arahan teknikal syarikat.

  Darren berpengalaman dalam keselamatan, protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, syarikat perkakasan keselamatan rangkaian yang disokong, di mana beliau memainkan peranan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan seterusnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Sebelum ini Darren memberikan kuliah dalam Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang kepada sarjana dan sarjana muda.

  Darren telah menulis banyak artikel, paten dan kertas kerja berkaitan dengan teknologi keselamatan, perisian dan rangkaian serta telah memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren mempunyai ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang mengkhususkan dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

  Baca lagi tentang Darren
 • Simon Clausen
  Baca lagi tentang Simon

  Simon Clausen

  Pengarah Bukan-Eksekutif

  Simon adalah pelabur pengasas Freelancer. Simon memiliki lebih daripada 17 tahun pengalaman dalam perniagaan terknologi pertumbuhan tinggi di Australia dan Amerika Syarikat. Kepakaran teknikal beliau merangkumi penguasaan dalam pelbagai bahasa pembangunan perisian, keselamatan komputer dan analisis kelemahan. Beliau juga penulis bersama dan pencipta beberapa paten teknologi.

  Memfokuskan kepada perisian yang berorientasikan pengguna dan teknologi yang membolehkan Internet yang diasaskannya, dan merupakan CEO WinGuides, yang kemudian menjadi PC Tools. Dengan Simon sebagai Ketua Pegawai Eksekutif PC Tools menjana pendapatan lebih dari $100 juta dolar, lebih dari 250 pekerja dan pejabat di 7 buah negara. PC Tools diperoleh oleh Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) pada Oktober 2008 dalam salah satu pengambilalihan teknologi terbesar di Australia pada masa itu. Berikutan pengambilalihan, Simon menjadi Naib Presiden di Symantec, sebelum meninggalkan pada tahun 2009 dan menubuhkan Startive Ventures, dana usaha teknologi khusus. Hari ini, Startive secara aktif mengekalkan pelaburan dalam beberapa syarikat permulaan global yang berjaya dan Simon bertindak sebagai Pengarah serta penasihat syarikat di seluruh dunia.

  Baca lagi tentang Simon
Pengurusan Kanan
 • Neil Katz
  Baca lagi mengenai Neil

  Neil Katz

  Ketua Pegawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

  Neil Katz adalah Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab dalam fungsi kewangan dan pentadbiran Syarikat. Sejak menyertai Freelancer pada Mei 2009, Neil menjadi sebahagian penting daripada pasukan pengurusan dan telah terlibat dalam penubuhan disiplin kewangan dan kawalan dalaman Kumpulan tersebut.

  Neil mempunyai lebih dari 20 tahun pengalaman dalam bidang kewangan, perakaunan dan pengurusan am. Neil telah memegang peranan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil berpengalaman dan terlibat dalam banyak ekuiti swasta dan pengumpulan modal usaha niaga, memperolehi banyak geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Secara khususnya, Neil terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan sebelumnya, Neil telah memberikan panduan kewangan untuk membantu pertumbuhan dan perkembangan antarabangsa bagi perniagaan ini. Neil juga telah memberikan perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat teknologi pemula yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersialan dan pengumpulan modal.

  Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

  Neil memiliki Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan, dan merupakan ahli Institute of Chartered Accountants di Australia.

  Baca lagi mengenai Neil
 • Laurent Goudet
  Baca lebih lanjut mengenai Laurent

  Laurent Goudet

  Ketua Pegawai Teknologi BSc (Mathematics and Computer Science) (Honours), MSc (Embedded Systems) (Honours)

  Laurent Goudet adalah Ketua Pegawai Teknologi di Freelancer dan bertanggungjawab untuk hala tuju teknikal syarikat, memastikan penyelarasan dengan matlamat perniagaannya. Sebelum beralih dari Arkitek Perisian ke Ketua Pegawai Teknologi pada awal 2021, Laurent telah memimpin pelbagai inisiatif teknikal, mengubah Web & pelanggan tempatan menjadi mesra mudah alih, pantas dan aplikasi web yang boleh dipercayai, meningkatkan pengalaman pengguna dan mengurangkan kos kejuruteraan.

  Sebelum menyertai Freelancer pada bulan Disember 2013, Laurent bekerja sebagai jurutera perisian sistem terbenam Linux, memperoleh pengetahuan tahap rendah diperlukan untuk memahami dengan mendalam abstraksi perisian tahap tinggi yang menyusun timbunan aplikasi web moden.

  Laurent memiliki ijazah kepujian kelas pertama dalam Matematik dan Sains Komputer dari Université de Marne-la-Vallée, Perancis, ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Sistem Terbenam dari ESIEE Paris, Perancis, dan belajar di luar negara di Harvey Mudd College, Claremont, California.

  Baca lebih lanjut mengenai Laurent
 • Adam Byrnes
  Baca lagi tentang Adam

  Adam Byrnes

  Naib Presiden Produk & Perkembangan BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

  Adam Byrnes bertanggungjawab untuk mengembangkan Freelancer ke seluruh dunia, terutamanya ke pasaran yang dikuasai oleh penutur asli bukan bahasa Inggeris, seperti Asia dan Latin-Amerika. Beliau mengetuai pasukan dalam perhubungan awam, kandungan, pemasaran dan penterjemahan, dan bertanggungjawab melancarkan laman web Freelancer ke peringkat antarabangsa, termasuk 40 laman web serantau khusus dan 31 bahasa.

  Sebelum menyertai Freelancer, Adam bekerja sebagai penyelidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa yang sama, beliau pengarang bersama beberapa kertas kerja akademik dalam jurnal pengkhususan fizik dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah bekerja dalam teknologi maklumat untuk Macquarie Group dan Aalborg Industries.

  Adam memiliki ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan dari University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

  Baca lagi tentang Adam
 • Yves Sy
  Baca lanjut mengenai Yves

  Yves Sy

  Naib Presiden, Operasi BSc (Computer Science)

  Yves Sy adalah Naib Presiden Operasi di Freelancer.com, di mana beliau bertanggungjawab untuk operasi global syarikat termasuk perancangan strategi, dasar dalaman, dan mengoptimumkan pelaksanaan dan penyampaian di seluruh bidang kejuruteraan, operasi pekerja dan sokongan pelanggan.

  Sebelum menyertai Freelancer, Yves sebelumnya bekerja di beberapa syarikat tempatan dan multinasional, membina skala, sistem kritikal untuk pelbagai sektor seperti permainan, pelancongan, organisasi bukan kerajaan, dan iklan.

  Yves memiliki ijazah BSc (Sains Komputer) dari University of Philippines Manila, dan mempunyai pengalaman hampir 20 tahun dalam industri teknologi.

  Baca lanjut mengenai Yves
 • sebastian
  Baca lanjut mengenai Sebastián

  Sebastián Siseles

  Naib Presiden, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

  Sebastián Siseles bertanggungjawab untuk mencipta, berkomunikasi, mengekalkan, dan menyelaraskan strategi pengembangan antarabangsa syarikat untuk jangka panjang, pertumbuhan yang menguntungkan, mengetuai pasukan pengarah serantau dan pengurus negara di seluruh dunia. Sebastián juga terlibat secara langsung dan bertanggungjawab untuk pelancaran antarabangsa, mewujudkan dan menggabungkan kehadiran dan pertumbuhan Freelancer di kedua-dua pasaran maju dan yang baru muncul, dengan tumpuan khusus dalam menguruskan operasi syarikat di seluruh Amerika Latin dan Eropah Selatan. Seorang usahawan Argentina dengan MBA dari University of Pittsburgh, Sebastián mempunyai latar belakang undang-undang yang mengkhususkan kewangan korporat dan M&A dan telah mengikuti kursus pascasiswazah di Buenos Aires Stock Exchange dan Southwestern University School of Law dalam Urus Niaga Perniagaan Antarabangsa.

  Sebelum menyertai Freelancer, Sebastián pengasas bersama beberapa syarikat Internet serta komunikasi dan juga berkhidmat sebagai Presiden, Pengarah, Penasihat Am dan COO di syarikat Internet dan bukan teknologi yang berlainan, ketika menjadi sebahagian daripada firma undang-undang korporat yang berprestij di Argentina.

  Baca lanjut mengenai Sebastián
 • Shaun McMeeken
  Baca lebih lanjut mengenai Shaun

  Shaun McMeeken

  Naib Presiden Jualan Enterprise B Bus (Victoria) (Monash) (Virginia Tech)

  Shaun McMeeken ialah Naib Presiden Jualan Enterprise di Freelancer.com, di mana beliau menyokong Fortune 500 dan organisasi yang serupa melaksanakan model bakat baharu untuk mengoptimumkan tenaga kerja mereka untuk masa hadapan. Beliau adalah ahli pengasas Lembaga Eksekutif ANZ di Groupon di mana beliau mengetuai pasukan jualan sebagai Naib Presiden Jualan dan pendapatan meningkat daripada sifar kepada $250J.

  Sebelum itu, beliau bekerja sebagai Pengurus Jualan Nasional di The Australian di News Corp. Beliau memimpin pasukan penjualan yang bertanggungjawab untuk menangani kekurangan kemahiran bakat nasional dan menjana pendapatan $70 juta dari portfolio akaun enterprise merentasi teknologi, pendidikan lebih tinggi, media & pemasaran, harta komersial, kewangan, undang-undang, penerbangan, perkhidmatan profesional, perlombongan & kejuruteraan, minyak & gas, kesihatan & perubatan, Kerajaan Persekutuan & Negeri, dan pasaran antarabangsa.

  Beliau juga pernah memegang posisi penjualan, pemasaran dan pengurusan di Travel Corporation, Melbourne Airport dan Thomas Cook di Amerika Syarikat. Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda Perniagaan dalam Pengurusan Perjalanan & Pelancongan dari Universiti Victoria dan belajar di peringkat Sarjana Muda Perniagaan dalam Perbankan & Kewangan di Monash University. Di Victoria University, beliau dianugerahkan biasiswa akademik untuk menghadiri Virginia Tech di Amerika Syarikat, di mana beliau belajar perdagangan antarabangsa.

  Baca lebih lanjut mengenai Shaun
 • Andrew Boyton
  Baca lebih lanjut mengenai Andrew

  Andrew Boyton

  Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan BE (Software) BSc (Maths), PhD (Formal verification)

  Andrew adalah Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan untuk Freelancer, di mana beliau bertanggungjawab untuk memimpin pasukan kejuruteraan global, menentukan dan melaksanakan pelan teknikal jangka panjang syarikat, dan menyelaraskan kecemerlangan kejuruteraan dengan matlamat perniagaan.

  Sebelum menyertai Freelancer pada November 2014, Andrew bekerja di NICTA sebagai jurutera penyelidikan di mana beliau menamatkan PhD dalam pengesahan formal mikrokernel, membuktikan kebenaran kod inisialisasi sistem secara matematik untuk sistem terbenam. Sepanjang itu, beliau adalah pengarang banyak kertas kerja dan berucap di persidangan antarabangsa.

  Andrew memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Perisian, ijazah Matematik, dan Ph.D. ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti New South Wales, Australia. Beliau juga berkhidmat di lembaga pengarah untuk dua kolej kediaman—New College dan New College Village di University of New South Wales.

  Baca lebih lanjut mengenai Andrew
 • Bryndis Henrikson
  Baca lebih lanjut mengenai Bryndis

  Bryndis Henrikson

  Naib Presiden, Perkhidmatan Terurus BSc (MSU)

  Bryndis Henrikson ialah Naib Presiden Perkhidmatan Terurus di Freelancer.com, di mana beliau bertanggungjawab untuk memacu hasil klien yang berjaya.


  Bryndis melaksanakan strategi pengurusan inovatif yang memfokuskan kepada membina budaya yang didorong oleh misi untuk pekerja Freelancer. Beliau komited untuk membina pasukan berprestasi tinggi. Bryndis bertanggungjawab menggurus pasukan memperoleh hasil tertinggi, mengetuai operasi di pasaran muatan Loadshift, dan inisiatif sumber awam NASA di Freelancer.com.


  Sebelum menyertai Freelancer, Bryndis menghabiskan masa mereka bentuk dan memudahkan program ePembelajaran berasaskan piawaian di Taiwan. Bryndis memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains dari Missouri State University.

  Baca lebih lanjut mengenai Bryndis
  Matthew Riordan
  Baca lanjut tentang Matthew

  Matthew Riordan

  Pengurus Hal Ehwal Perniagaan JD (Indiana University), BA (Tufts University)

  Matthew Riordan ialah Pengurus Hal Ehwal Perniagaan di Freelancer, menyelaras dengan peguam luar mengenai perkara berkaitan peraturan, pematuhan, IP dan penyelesaian pertikaian. Sebelum menyertai Freelancer, Matt adalah seorang peguam di New York selama 20 tahun, yang terbaharu di Arnold & Porter.

  Baca lanjut tentang Matthew
Matt Barrie
Baca lagi tentang Matt

Matt Barrie

Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains Anugerah Webby kesepuluh, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

Freelancer.com terutamanya menghubungkan perniagaan kecil dan individu dari dunia barat dengan pekerja bebas di dunia membangun, memperkasakan usahawan dari kedua-dua bahagian dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Bursa Sekuriti Australia pada tahun 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat dalam talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi yang dilindungi.

Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Maklumat di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Penciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 aplikasi AS yang patenkan.

Matt adalah penceramah yang produktif di seluruh dunia dan pernah menjadi tajuk utama di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

Sebelum ini beliau mengasaskan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi yang dijual kepada Intel Corporation pada tahun 2013.

Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinobatkan sebagai Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinobatkan julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia serta Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

Untuk pertanyaan mengenai penglibatan ceramah, sila e-mel speaker@freelancer.com

Baca lagi tentang Matt
Darren Williams
Baca lagi tentang Darren

Darren Williams

Pengarah Bukan-Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

Darren beralih dari Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi Freelancer kepada Pengarah Bukan Eksekutif pada akhir tahun 2015. Pada masa beliau sebagai eksekutif, beliau bertanggungjawab setiap hari untuk kepimpinan strategik operasi dan arahan teknikal syarikat.

Darren berpengalaman dalam keselamatan, protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, syarikat perkakasan keselamatan rangkaian yang disokong, di mana beliau memainkan peranan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan seterusnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Sebelum ini Darren memberikan kuliah dalam Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang kepada sarjana dan sarjana muda.

Darren telah menulis banyak artikel, paten dan kertas kerja berkaitan dengan teknologi keselamatan, perisian dan rangkaian serta telah memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren mempunyai ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang mengkhususkan dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

Baca lagi tentang Darren
Simon Clausen
Baca lagi tentang Simon

Simon Clausen

Pengarah Bukan-Eksekutif

Simon adalah pelabur pengasas Freelancer. Simon memiliki lebih daripada 17 tahun pengalaman dalam perniagaan terknologi pertumbuhan tinggi di Australia dan Amerika Syarikat. Kepakaran teknikal beliau merangkumi penguasaan dalam pelbagai bahasa pembangunan perisian, keselamatan komputer dan analisis kelemahan. Beliau juga penulis bersama dan pencipta beberapa paten teknologi.

Memfokuskan kepada perisian yang berorientasikan pengguna dan teknologi yang membolehkan Internet yang diasaskannya, dan merupakan CEO WinGuides, yang kemudian menjadi PC Tools. Dengan Simon sebagai Ketua Pegawai Eksekutif PC Tools menjana pendapatan lebih dari $100 juta dolar, lebih dari 250 pekerja dan pejabat di 7 buah negara. PC Tools diperoleh oleh Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) pada Oktober 2008 dalam salah satu pengambilalihan teknologi terbesar di Australia pada masa itu. Berikutan pengambilalihan, Simon menjadi Naib Presiden di Symantec, sebelum meninggalkan pada tahun 2009 dan menubuhkan Startive Ventures, dana usaha teknologi khusus. Hari ini, Startive secara aktif mengekalkan pelaburan dalam beberapa syarikat permulaan global yang berjaya dan Simon bertindak sebagai Pengarah serta penasihat syarikat di seluruh dunia.

Baca lagi tentang Simon
Neil Katz
Baca lagi mengenai Neil

Neil Katz

Ketua Pegawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

Neil Katz adalah Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab dalam fungsi kewangan dan pentadbiran Syarikat. Sejak menyertai Freelancer pada Mei 2009, Neil menjadi sebahagian penting daripada pasukan pengurusan dan telah terlibat dalam penubuhan disiplin kewangan dan kawalan dalaman Kumpulan tersebut.

Neil mempunyai lebih dari 20 tahun pengalaman dalam bidang kewangan, perakaunan dan pengurusan am. Neil telah memegang peranan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil berpengalaman dan terlibat dalam banyak ekuiti swasta dan pengumpulan modal usaha niaga, memperolehi banyak geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Secara khususnya, Neil terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan sebelumnya, Neil telah memberikan panduan kewangan untuk membantu pertumbuhan dan perkembangan antarabangsa bagi perniagaan ini. Neil juga telah memberikan perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat teknologi pemula yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersialan dan pengumpulan modal.

Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

Neil memiliki Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan, dan merupakan ahli Institute of Chartered Accountants di Australia.

Baca lagi mengenai Neil
Laurent Goudet
Baca lebih lanjut mengenai Laurent

Laurent Goudet

Ketua Pegawai Teknologi BSc (Mathematics and Computer Science) (Honours), MSc (Embedded Systems) (Honours)

Laurent Goudet adalah Ketua Pegawai Teknologi di Freelancer dan bertanggungjawab untuk hala tuju teknikal syarikat, memastikan penyelarasan dengan matlamat perniagaannya. Sebelum beralih dari Arkitek Perisian ke Ketua Pegawai Teknologi pada awal 2021, Laurent telah memimpin pelbagai inisiatif teknikal, mengubah Web & pelanggan tempatan menjadi mesra mudah alih, pantas dan aplikasi web yang boleh dipercayai, meningkatkan pengalaman pengguna dan mengurangkan kos kejuruteraan.

Sebelum menyertai Freelancer pada bulan Disember 2013, Laurent bekerja sebagai jurutera perisian sistem terbenam Linux, memperoleh pengetahuan tahap rendah diperlukan untuk memahami dengan mendalam abstraksi perisian tahap tinggi yang menyusun timbunan aplikasi web moden.

Laurent memiliki ijazah kepujian kelas pertama dalam Matematik dan Sains Komputer dari Université de Marne-la-Vallée, Perancis, ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Sistem Terbenam dari ESIEE Paris, Perancis, dan belajar di luar negara di Harvey Mudd College, Claremont, California.

Baca lebih lanjut mengenai Laurent
Andrew Boyton
Baca lebih lanjut mengenai Andrew

Andrew Boyton

Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan BE (Software) BSc (Maths), PhD (Formal verification)

Andrew adalah Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan untuk Freelancer, di mana beliau bertanggungjawab untuk memimpin pasukan kejuruteraan global, menentukan dan melaksanakan pelan teknikal jangka panjang syarikat, dan menyelaraskan kecemerlangan kejuruteraan dengan matlamat perniagaan.

Sebelum menyertai Freelancer pada November 2014, Andrew bekerja di NICTA sebagai jurutera penyelidikan di mana beliau menamatkan PhD dalam pengesahan formal mikrokernel, membuktikan kebenaran kod inisialisasi sistem secara matematik untuk sistem terbenam. Sepanjang itu, beliau adalah pengarang banyak kertas kerja dan berucap di persidangan antarabangsa.

Andrew memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Perisian, ijazah Matematik, dan Ph.D. ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti New South Wales, Australia. Beliau juga berkhidmat di lembaga pengarah untuk dua kolej kediaman—New College dan New College Village di University of New South Wales.

Baca lebih lanjut mengenai Andrew
Yves Sy
Baca lanjut mengenai Yves

Yves Sy

Naib Presiden, Operasi BSc (Computer Science)

Yves Sy adalah Naib Presiden Operasi di Freelancer.com, di mana beliau bertanggungjawab untuk operasi global syarikat termasuk perancangan strategi, dasar dalaman, dan mengoptimumkan pelaksanaan dan penyampaian di seluruh bidang kejuruteraan, operasi pekerja dan sokongan pelanggan.

Sebelum menyertai Freelancer, Yves sebelumnya bekerja di beberapa syarikat tempatan dan multinasional, membina skala, sistem kritikal untuk pelbagai sektor seperti permainan, pelancongan, organisasi bukan kerajaan, dan iklan.

Yves memiliki ijazah BSc (Sains Komputer) dari University of Philippines Manila, dan mempunyai pengalaman hampir 20 tahun dalam industri teknologi.

Baca lanjut mengenai Yves
Matthew Riordan
Baca lanjut tentang Matthew

Matthew Riordan

Pengurus Hal Ehwal Perniagaan JD (Indiana University), BA (Tufts University)

Matthew Riordan ialah Pengurus Hal Ehwal Perniagaan di Freelancer, menyelaras dengan peguam luar mengenai perkara berkaitan peraturan, pematuhan, IP dan penyelesaian pertikaian. Sebelum menyertai Freelancer, Matt adalah seorang peguam di New York selama 20 tahun, yang terbaharu di Arnold & Porter.

Baca lanjut tentang Matthew
Bryndis Henrikson
Baca lebih lanjut mengenai Bryndis

Bryndis Henrikson

Naib Presiden, Perkhidmatan Terurus BSc (MSU)

Bryndis Henrikson ialah Naib Presiden Perkhidmatan Terurus di Freelancer.com, di mana beliau bertanggungjawab untuk memacu hasil klien yang berjaya.


Bryndis melaksanakan strategi pengurusan inovatif yang memfokuskan kepada membina budaya yang didorong oleh misi untuk pekerja Freelancer. Beliau komited untuk membina pasukan berprestasi tinggi. Bryndis bertanggungjawab menggurus pasukan memperoleh hasil tertinggi, mengetuai operasi di pasaran muatan Loadshift, dan inisiatif sumber awam NASA di Freelancer.com.


Sebelum menyertai Freelancer, Bryndis menghabiskan masa mereka bentuk dan memudahkan program ePembelajaran berasaskan piawaian di Taiwan. Bryndis memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains dari Missouri State University.

Baca lebih lanjut mengenai Bryndis
Shaun McMeeken
Baca lebih lanjut mengenai Shaun

Shaun McMeeken

Naib Presiden Jualan Enterprise B Bus (Victoria) (Monash) (Virginia Tech)

Shaun McMeeken ialah Naib Presiden Jualan Enterprise di Freelancer.com, di mana beliau menyokong Fortune 500 dan organisasi yang serupa melaksanakan model bakat baharu untuk mengoptimumkan tenaga kerja mereka untuk masa hadapan. Beliau adalah ahli pengasas Lembaga Eksekutif ANZ di Groupon di mana beliau mengetuai pasukan jualan sebagai Naib Presiden Jualan dan pendapatan meningkat daripada sifar kepada $250J.

Sebelum itu, beliau bekerja sebagai Pengurus Jualan Nasional di The Australian di News Corp. Beliau memimpin pasukan penjualan yang bertanggungjawab untuk menangani kekurangan kemahiran bakat nasional dan menjana pendapatan $70 juta dari portfolio akaun enterprise merentasi teknologi, pendidikan lebih tinggi, media & pemasaran, harta komersial, kewangan, undang-undang, penerbangan, perkhidmatan profesional, perlombongan & kejuruteraan, minyak & gas, kesihatan & perubatan, Kerajaan Persekutuan & Negeri, dan pasaran antarabangsa.

Beliau juga pernah memegang posisi penjualan, pemasaran dan pengurusan di Travel Corporation, Melbourne Airport dan Thomas Cook di Amerika Syarikat. Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda Perniagaan dalam Pengurusan Perjalanan & Pelancongan dari Universiti Victoria dan belajar di peringkat Sarjana Muda Perniagaan dalam Perbankan & Kewangan di Monash University. Di Victoria University, beliau dianugerahkan biasiswa akademik untuk menghadiri Virginia Tech di Amerika Syarikat, di mana beliau belajar perdagangan antarabangsa.

Baca lebih lanjut mengenai Shaun
sebastian
Baca lanjut mengenai Sebastián

Sebastián Siseles

Naib Presiden, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

Sebastián Siseles bertanggungjawab untuk mencipta, berkomunikasi, mengekalkan, dan menyelaraskan strategi pengembangan antarabangsa syarikat untuk jangka panjang, pertumbuhan yang menguntungkan, mengetuai pasukan pengarah serantau dan pengurus negara di seluruh dunia. Sebastián juga terlibat secara langsung dan bertanggungjawab untuk pelancaran antarabangsa, mewujudkan dan menggabungkan kehadiran dan pertumbuhan Freelancer di kedua-dua pasaran maju dan yang baru muncul, dengan tumpuan khusus dalam menguruskan operasi syarikat di seluruh Amerika Latin dan Eropah Selatan. Seorang usahawan Argentina dengan MBA dari University of Pittsburgh, Sebastián mempunyai latar belakang undang-undang yang mengkhususkan kewangan korporat dan M&A dan telah mengikuti kursus pascasiswazah di Buenos Aires Stock Exchange dan Southwestern University School of Law dalam Urus Niaga Perniagaan Antarabangsa.

Sebelum menyertai Freelancer, Sebastián pengasas bersama beberapa syarikat Internet serta komunikasi dan juga berkhidmat sebagai Presiden, Pengarah, Penasihat Am dan COO di syarikat Internet dan bukan teknologi yang berlainan, ketika menjadi sebahagian daripada firma undang-undang korporat yang berprestij di Argentina.

Baca lanjut mengenai Sebastián
Adam Byrnes
Baca lagi tentang Adam

Adam Byrnes

Naib Presiden Produk & Perkembangan BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

Adam Byrnes bertanggungjawab untuk mengembangkan Freelancer ke seluruh dunia, terutamanya ke pasaran yang dikuasai oleh penutur asli bukan bahasa Inggeris, seperti Asia dan Latin-Amerika. Beliau mengetuai pasukan dalam perhubungan awam, kandungan, pemasaran dan penterjemahan, dan bertanggungjawab melancarkan laman web Freelancer ke peringkat antarabangsa, termasuk 40 laman web serantau khusus dan 31 bahasa.

Sebelum menyertai Freelancer, Adam bekerja sebagai penyelidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa yang sama, beliau pengarang bersama beberapa kertas kerja akademik dalam jurnal pengkhususan fizik dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah bekerja dalam teknologi maklumat untuk Macquarie Group dan Aalborg Industries.

Adam memiliki ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan dari University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

Baca lagi tentang Adam