Berjumpa dengan pasukan di balik tabir Freelancer!

Pengarah
 • Matt Barrie
  Baca lagi mengenai Matt

  Matt Barrie

  Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

  Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains sepuluh Webby Awards, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

  Freelancer.com umumnya menghubungkan perniagaan-perniagaan kecil dan individu-individu dari dunia barat dengan pekerja-pekerja bebas di dunia yang masih membangun, memperkuasakan usahawan-usahawan dari kedua-dua bahagian di dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Australian Securities Exchanges pada 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

  Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat atas talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi dilindungi.

  Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Informasi di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Ciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 US aplikasi paten.

  Matt adalah pengucap prolifik secara global dan telah dipaparkan sebagai tajuk besar di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

  Sebelum ini beliau telah memulakan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi di mana ia dijual kepada Intel Corporation pada 2013.

  Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinamakan Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinamakan pada julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia sekali dengan Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

  Untuk pertanyaan mengenai janji temu ceramah, sila e-mel speaker@freelancer.com

  Baca lagi mengenai Matt
 • Darren Williams
  Baca lagi tentang Darren

  Darren Williams

  Pengarah Bukan Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

  Darren transitioned from Executive Director and Chief Technology Officer of Freelancer to Non-Executive Director in late 2015. In his time as an executive he was responsible day-to-day for strategic leadership of the company's operating and technical direction.

  Darren mempunyai pengalaman dalam sekuriti,protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, sebuah syarikat usaha niaga perkakasan keselamatan rangkaian, di mana beliau memegang jawatan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan Ketua Pegawai Eksekutif. Darren pernah memberi ceramah dalam bidang Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang untuk pelajar lepasan ijazah dan pelajar mahasiswa .

  Darren telah mengarang banyak rencana , paten dan penulisan yang berkaitan dengan teknologi keselamatan , perisian dan rangkaian, dan telah menyampaikan ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang berkepakaran dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

  Baca lagi tentang Darren
 • Simon
  Baca lagi tentang Simon

  Simon Clausen

  Pengarah Bukan Eksekutif

  Simon merupakan pengasas pelaburan di Freelancer. Simon mempunyai lebih daripada 17 tahun pengalaman dalam perniagaan teknologi dengan pertumbuhan tinggi di Australia dan Amerika Syarikat. Kepakaran teknikal beliau termasuk penguasaan dalam pelbagai perisian pembangunan bahasa, sekuriti komputer dan analisis kelemahan, selain itu, beliau adalah pengarang bersama dan pencipta beberapa paten teknologi.

  Focusing on consumer-centric software and Internet enabled technology he founded, and was CEO of WinGuides, which later became PC Tools. With Simon as CEO PC Tools grew to over $100 million dollars in revenue, more than 250 employees and offices in 7 countries. PC Tools was acquired by Symantec Corporation (NASDAQ:SYMC) in October 2008 in one of Australia's largest ever technology acquisitions at the time. Following the acquisition Simon became a Vice President at Symantec, before leaving in 2009 and founding Startive Ventures, a specialised technology venture fund. Today, Startive actively maintains investments in a number of successful global start-ups and Simon acts as a Director and advisor to companies around the world.

  Baca lagi tentang Simon
Pengurusan Kanan
 • Neil Katz
  Baca lagi mengenai Neil

  Neil Katz

  Ketua Pengawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

  Neil Katz merupakan Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab untuk fungsi kewangan serta pentadbiran syarikat ini. Semenjak menyertai Freelancer pada May 2009, Neil telah menjadi tunjang utama untuk pasukan pengurusan dan telah menjadi penggerak utama untuk mewujudkan disiplin kewangan serta pengawalan dalaman syarikat ini.

  Neil mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam kewangan, perakaunan dan pengurusan umum. Neil pernah memegang jawatan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil berpengalaman dan pernah terlibat dalam banyak ekuiti persendirian dan pengumpulan modal usaha niaga, memperolehi beberapa geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Secara khususnya, Neil telah terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan-peranan sebelum ini, Neil telah memberi panduan kewangan bagi membantu pertumbuhan dan perkembangan antarabangsa bagi perniagaan-perniagaan ini. Neil juga telah memberi perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat teknologi permulaaan yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersilan dan pengumpulan modal.

  Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

  Neil mempunyai Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan dan merupakan ahli Institute of Chartered Accountants di Australia.

  Baca lagi mengenai Neil
 • Christopher Koch
  Baca lagi tentang Christoper

  Christopher Koch

  Timbalan Ketua Pegawai Kewangan M.Fin (INSEAD) LLB (Hons I) B.Ec F. Fin GAICD

  Christopher Koch ialah Timbalan Ketua Pegawai Kewangan , dengan fokus terhadap penggabungan dan pengambilalihan, strategi korporat dan penglibatan pelabur . Beliau menyertai Freelancer pada 2015

  Sebelum menyertai Freelancer, beliau menghabiskan hampir satu dekad di dalam bidang pelaburan dan pasaran perbankan, dengan tumpuan terhadap sektor internet dan teknologi , berakhir dengan berkerja sebagai seorang Pengarah di UBS Investment Bank. Pengalaman beliau sangat luas dalam penggabungan dan pengambilalihan , pasaran modal ekuiti dan sindiket ekuiti.

  Beliau telah melakukan $35+ bilion transaksi termasuk penyenaraian di Bursa Efek Australia (ASX) dan Bursa Saham New York (NYSE), dalam hal sepanjang Australia, Hong Kong, China, Tokyo, London, Eropah dan Amerika Syarikat.

  Christoper menghabiskan master beliau di dalam bidang kewangan di INSEAD (kampus France dan Singapore), dan membaca tentang ekonomi dan undang-undang dengan kepujian kelas pertama di Universiti Adelaide. Beliau merupakan ahli kepada Institut Perkhidmatan Kewangan Australasia, dan merupakan Ahli Siswazah di Institut Pengarah Syarikat Australia.

  Karier Christoper bermula dengan kerajaan di mana beliau berkerja untuk Tuan Yang Terutama Yang Berhormat Alexander Downer semasa Kerajaan Howard

  Baca lagi tentang Christoper
 • Amir
  Baca lebih lagi mengenai Amir

  Amir Massoudi

  Pengarah Growth S.Eng, MSc (Computer Science)

  Amir Massoudi merupakan Pengarah Growth di Freelancer dan mengurus pasukan pertumbuhan, di mana mereka menyelia setiap pendapatan, pengurusan produk, data sains dan operasi pelanggan.

  Amir mengurus sebuah pasukan yang teknikal dan mempunyai disiplin yang berlainan merangkumi saintis data, engineer, ahli matematik, ahli perangkaan, ahli fizik dan pengurus produk.

  Amir telah menulis pelbagai artikel, patent, dan kertas kerja berkaitan pembelejaran mesin, visi komputer dan analisis perangkaan. Amir mempunyai Masters Degree (Penyelidikan) dalam Sains Komputer khusus dalam pembelajaran mesin dan visi komputer dari University of New South Wales.

  Baca lebih lagi mengenai Amir
 • Peter Phillips
  Baca lagi tentang Peter

  Peter Phillips

  Naib Pengerusi, Jurutera BSc (Hons I) PhD (Computer Science)

  Peter ialah Naib Pengerusi Kejuruteraan di Freelancer. Dalam peranan ini, beliau bertanggung jawab memimpin pasukan kejuruteraan seluruh dunia dan menentu serta melaksanakan arah operasi dan teknikal syarikat.

  Peter mempunyai pengalaman yang luas dalam kejuruteraan perisian, infrastruktur boleh berskala dan pengurusan IT. Sebelum ini Peter mengajar Sains Komputer di Universiti James Cook dalam pelbagai bidang subjek di tahap pasca-siswazah dan mahasiswa.

  Peter telah mengarang pelbagai rencana, paten dan kertas-kertas yang berkaitan dengan perlombongan data, reka bentuk algoritma dan kejuruteraan perisian, serta memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Peter memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. Sains Komputer yang mengkhusus dalam perlombongan data ruang dari Universiti James Cook.

  Baca lagi tentang Peter
 • Greg
  Baca lagi tentang Greg

  Greg Robinson

  Timbalan Presiden, Compliance ACI, SA Fin

  Greg Robinson ialah Timbalan Presiden kepada Compliance di Freelancer. Greg menyelia persekitaran pematuhan secara keseluruhan di dalam syarikat. Dalam jawatan ini, Greg bertanggungjawab untuk pembangunan dan penyelenggaraan program tadbir urus dan risiko pematuhan untuk menyokong perniagaan

  Sebelum menyertai Freelancer, Greg berkerja untuk Paypal Australia sebagai Ketua Program Pematuhan dan merupakan sebahagian daripada pasukan eksekutif awal yang melancarkan Paypal ke dalam pasaran Australia pada 2005. Greg berkerja untuk Colonial First State Investments Limited dari 1998 sehingga 2004, sebagai Ketua Pematuhan dengan tanggungjawab untuk mengimplementasi dan menguruskan rangka kerja tadbir urus pematuhan . Sebelum itu, Greg memgang jawatan senior bersama Perpetual Limited untuk lebih daripada 13 tahun.

  Greg has relevant experience working as a compliance professional and has spent a large part of the past 10 years focusing on governance and compliance issues in the online environment. Greg is a Senior Associate of the Financial Services Institute of Australasia and an Associate of the GRCI (Governance Risk and Compliance Institute).

  Baca lagi tentang Greg
 • Adam Byrnes
  Baca lagi tentang Adam

  Adam Byrnes

  Pengarah Kanan, Antarabangsa BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

  Adam Byrnes is responsible for expanding Freelancer across the world, particularly into markets that are dominated by non-english native speakers, such as Asia and Latin-America. He leads teams in public relations, content, marketing and translation, and has been responsible for launching Freelancer's websites internationally, including 40 dedicated regional sites and 31 languages.

  Sebelum menyertai Freelancer, Adam berkerja sebagai penyilidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa tersebut, beliau menjadi pengarang-bersama untuk beberapa penulisan akedemik untuk jurnal fizik yang terkenal dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah berkerja dalam teknologi informasi untuk Macquarie Group dan Aalborg Industries.

  Adam memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan daripada University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

  Baca lagi tentang Adam
 • Sarah Tang
  Read more about Sarah

  Sarah Tang

  Head of Global Operations BComm (Honours) MA (International Business) MSc (Strategy)

  Sarah Tang is in charge of operations at Freelancer, across its global footprint. She leads a diverse range of teams across product operations, talent and customer experience.

  Previously she had experience in strategic consulting for international companies like CBRE, EA Games, and Ericsson. She also lectured in business strategy and digital commerce at Queen's University and Sydney University.

  Sarah is a Canadian Millennium Scholar and Cansbridge Fellow. She holds a dual Masters degree in Strategy and International Business from two universities: Queen's and Vienna University of Economics. Her postgraduate thesis explored the psychology of making purchases online. She analyzed how the face-reading software can capture human cognition and be used to drive buying decisions on eCommerce websites.

  Read more about Sarah
 • sebastian
  Read more about Sebastián

  Sebastián Siseles

  Pengarah, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

  Sebastián Siseles is responsible for creating, communicating, maintaining, and aligning the company's international expansion strategy for long-term, profitable growth, leading the team of regional directors and country managers worldwide. Sebastián is also directly involved and responsible for international launches, establishing and consolidating Freelancer's presence and growth in both developed and emerging markets, with special focus in managing company's operations across Latin America and Southern Europe. An Argentine entrepreneur with an MBA from the University of Pittsburgh, Sebastián has a background in law specialising in corporate finance and M&A and has taken post-graduate courses at the Buenos Aires Stock Exchange and the Southwestern University School of Law on International Business Transactions.

  Prior to joining Freelancer, Sebastián cofounded multiple Internet and communications companies and has also served as President, Director, General Counsel, and COO in different Internet and non-technology companies, while being part of a prestigious corporate law firm in Argentina.

  Read more about Sebastián
 • Helma Kusuma
  Baca lagi tentang Helma

  Helma Kusuma

  Pengurus Negara - Indonesia BA - Public Relations (University of Indonesia)

  Helma Kusuma bertanggung jawab dalam memacu pertumbuhan Freelancer di Indonesia. Aktiviti Helma termasuk berhubung dengan media tempatan          dan pihak berkepentingan, mencari peluang untuk memasarkan jenama dan laman web tempatan, seperti, tetapi tidak terhad kepada memberi ucapan di persidangan tempatan dan program media, mengambil bahagian dalam mesyuarat/menganjurkan pertemuan di kalangan pihak berkepentingan utama, menganjurkan acara, mengenal pasti peluang penajaan, membina dan mengukuhkan jenama Freelancer, dan juga bertanggung jawab dalam kesemua aktiviti komunikasi di Indonesia sebagai jurucakap syarikat untuk pelbagai jenis pertanyaan dari media dan blogger.

  Helma mendapat ijazah Komunikasi dari Universiti Indonesia, dan bekerja dalam industri Komunikasi dan Perhubungan Awam Indonesia untuk          17 tahun yang lalu. Dengan pengetahuan mendalam beliau dalam industri yang berbeza yang ditajam oleh pengalaman, Helma telah membimbing pasukan komunikasi dalam beberapa syarikat tempatan dan multinasional seperti NurZahra Indonesia, Ristra Group, MNC Skyvision, Santika Premier Hotel Jakarta, dan majalah Bahasa Inggeris Kapital. Sebelum Freelancer, beliau telah juga menguruskan firma PR tempatan sendiri, memberi perkhidmatan kepada pelanggan tempatan dan serantau di seluruh Asia seperti National Geographic Asia Channel, ESPN Star Sports Channel Asia, Panasonic Gobel Indonesia, dan banyak lagi.

  Baca lagi tentang Helma
Matt Barrie
Baca lagi mengenai Matt

Matt Barrie

Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains sepuluh Webby Awards, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

Freelancer.com umumnya menghubungkan perniagaan-perniagaan kecil dan individu-individu dari dunia barat dengan pekerja-pekerja bebas di dunia yang masih membangun, memperkuasakan usahawan-usahawan dari kedua-dua bahagian di dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Australian Securities Exchanges pada 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat atas talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi dilindungi.

Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Informasi di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Ciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 US aplikasi paten.

Matt adalah pengucap prolifik secara global dan telah dipaparkan sebagai tajuk besar di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

Sebelum ini beliau telah memulakan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi di mana ia dijual kepada Intel Corporation pada 2013.

Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinamakan Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinamakan pada julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia sekali dengan Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

Untuk pertanyaan mengenai janji temu ceramah, sila e-mel speaker@freelancer.com

Baca lagi mengenai Matt
Darren Williams
Baca lagi tentang Darren

Darren Williams

Pengarah Bukan Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

Darren transitioned from Executive Director and Chief Technology Officer of Freelancer to Non-Executive Director in late 2015. In his time as an executive he was responsible day-to-day for strategic leadership of the company's operating and technical direction.

Darren mempunyai pengalaman dalam sekuriti,protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, sebuah syarikat usaha niaga perkakasan keselamatan rangkaian, di mana beliau memegang jawatan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan Ketua Pegawai Eksekutif. Darren pernah memberi ceramah dalam bidang Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang untuk pelajar lepasan ijazah dan pelajar mahasiswa .

Darren telah mengarang banyak rencana , paten dan penulisan yang berkaitan dengan teknologi keselamatan , perisian dan rangkaian, dan telah menyampaikan ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang berkepakaran dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

Baca lagi tentang Darren
Simon
Baca lagi tentang Simon

Simon Clausen

Pengarah Bukan Eksekutif

Simon merupakan pengasas pelaburan di Freelancer. Simon mempunyai lebih daripada 17 tahun pengalaman dalam perniagaan teknologi dengan pertumbuhan tinggi di Australia dan Amerika Syarikat. Kepakaran teknikal beliau termasuk penguasaan dalam pelbagai perisian pembangunan bahasa, sekuriti komputer dan analisis kelemahan, selain itu, beliau adalah pengarang bersama dan pencipta beberapa paten teknologi.

Focusing on consumer-centric software and Internet enabled technology he founded, and was CEO of WinGuides, which later became PC Tools. With Simon as CEO PC Tools grew to over $100 million dollars in revenue, more than 250 employees and offices in 7 countries. PC Tools was acquired by Symantec Corporation (NASDAQ:SYMC) in October 2008 in one of Australia's largest ever technology acquisitions at the time. Following the acquisition Simon became a Vice President at Symantec, before leaving in 2009 and founding Startive Ventures, a specialised technology venture fund. Today, Startive actively maintains investments in a number of successful global start-ups and Simon acts as a Director and advisor to companies around the world.

Baca lagi tentang Simon
Neil Katz
Baca lagi mengenai Neil

Neil Katz

Ketua Pengawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

Neil Katz merupakan Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab untuk fungsi kewangan serta pentadbiran syarikat ini. Semenjak menyertai Freelancer pada May 2009, Neil telah menjadi tunjang utama untuk pasukan pengurusan dan telah menjadi penggerak utama untuk mewujudkan disiplin kewangan serta pengawalan dalaman syarikat ini.

Neil mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam kewangan, perakaunan dan pengurusan umum. Neil pernah memegang jawatan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil berpengalaman dan pernah terlibat dalam banyak ekuiti persendirian dan pengumpulan modal usaha niaga, memperolehi beberapa geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Secara khususnya, Neil telah terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan-peranan sebelum ini, Neil telah memberi panduan kewangan bagi membantu pertumbuhan dan perkembangan antarabangsa bagi perniagaan-perniagaan ini. Neil juga telah memberi perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat teknologi permulaaan yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersilan dan pengumpulan modal.

Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

Neil mempunyai Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan dan merupakan ahli Institute of Chartered Accountants di Australia.

Baca lagi mengenai Neil
Christopher Koch
Baca lagi tentang Christoper

Christopher Koch

Timbalan Ketua Pegawai Kewangan M.Fin (INSEAD) LLB (Hons I) B.Ec F. Fin GAICD

Christopher Koch ialah Timbalan Ketua Pegawai Kewangan , dengan fokus terhadap penggabungan dan pengambilalihan, strategi korporat dan penglibatan pelabur . Beliau menyertai Freelancer pada 2015

Sebelum menyertai Freelancer, beliau menghabiskan hampir satu dekad di dalam bidang pelaburan dan pasaran perbankan, dengan tumpuan terhadap sektor internet dan teknologi , berakhir dengan berkerja sebagai seorang Pengarah di UBS Investment Bank. Pengalaman beliau sangat luas dalam penggabungan dan pengambilalihan , pasaran modal ekuiti dan sindiket ekuiti.

Beliau telah melakukan $35+ bilion transaksi termasuk penyenaraian di Bursa Efek Australia (ASX) dan Bursa Saham New York (NYSE), dalam hal sepanjang Australia, Hong Kong, China, Tokyo, London, Eropah dan Amerika Syarikat.

Christoper menghabiskan master beliau di dalam bidang kewangan di INSEAD (kampus France dan Singapore), dan membaca tentang ekonomi dan undang-undang dengan kepujian kelas pertama di Universiti Adelaide. Beliau merupakan ahli kepada Institut Perkhidmatan Kewangan Australasia, dan merupakan Ahli Siswazah di Institut Pengarah Syarikat Australia.

Karier Christoper bermula dengan kerajaan di mana beliau berkerja untuk Tuan Yang Terutama Yang Berhormat Alexander Downer semasa Kerajaan Howard

Baca lagi tentang Christoper
Peter Phillips
Baca lagi tentang Peter

Peter Phillips

Naib Pengerusi, Jurutera BSc (Hons I) PhD (Computer Science)

Peter ialah Naib Pengerusi Kejuruteraan di Freelancer. Dalam peranan ini, beliau bertanggung jawab memimpin pasukan kejuruteraan seluruh dunia dan menentu serta melaksanakan arah operasi dan teknikal syarikat.

Peter mempunyai pengalaman yang luas dalam kejuruteraan perisian, infrastruktur boleh berskala dan pengurusan IT. Sebelum ini Peter mengajar Sains Komputer di Universiti James Cook dalam pelbagai bidang subjek di tahap pasca-siswazah dan mahasiswa.

Peter telah mengarang pelbagai rencana, paten dan kertas-kertas yang berkaitan dengan perlombongan data, reka bentuk algoritma dan kejuruteraan perisian, serta memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Peter memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. Sains Komputer yang mengkhusus dalam perlombongan data ruang dari Universiti James Cook.

Baca lagi tentang Peter
Greg
Baca lagi tentang Greg

Greg Robinson

Timbalan Presiden, Compliance ACI, SA Fin

Greg Robinson ialah Timbalan Presiden kepada Compliance di Freelancer. Greg menyelia persekitaran pematuhan secara keseluruhan di dalam syarikat. Dalam jawatan ini, Greg bertanggungjawab untuk pembangunan dan penyelenggaraan program tadbir urus dan risiko pematuhan untuk menyokong perniagaan

Sebelum menyertai Freelancer, Greg berkerja untuk Paypal Australia sebagai Ketua Program Pematuhan dan merupakan sebahagian daripada pasukan eksekutif awal yang melancarkan Paypal ke dalam pasaran Australia pada 2005. Greg berkerja untuk Colonial First State Investments Limited dari 1998 sehingga 2004, sebagai Ketua Pematuhan dengan tanggungjawab untuk mengimplementasi dan menguruskan rangka kerja tadbir urus pematuhan . Sebelum itu, Greg memgang jawatan senior bersama Perpetual Limited untuk lebih daripada 13 tahun.

Greg has relevant experience working as a compliance professional and has spent a large part of the past 10 years focusing on governance and compliance issues in the online environment. Greg is a Senior Associate of the Financial Services Institute of Australasia and an Associate of the GRCI (Governance Risk and Compliance Institute).

Baca lagi tentang Greg
Adam Byrnes
Baca lagi tentang Adam

Adam Byrnes

Pengarah Kanan, Antarabangsa BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

Adam Byrnes is responsible for expanding Freelancer across the world, particularly into markets that are dominated by non-english native speakers, such as Asia and Latin-America. He leads teams in public relations, content, marketing and translation, and has been responsible for launching Freelancer's websites internationally, including 40 dedicated regional sites and 31 languages.

Sebelum menyertai Freelancer, Adam berkerja sebagai penyilidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa tersebut, beliau menjadi pengarang-bersama untuk beberapa penulisan akedemik untuk jurnal fizik yang terkenal dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah berkerja dalam teknologi informasi untuk Macquarie Group dan Aalborg Industries.

Adam memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan daripada University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

Baca lagi tentang Adam
Sarah Tang
Read more about Sarah

Sarah Tang

Head of Global Operations BComm (Honours) MA (International Business) MSc (Strategy)

Sarah Tang is in charge of operations at Freelancer, across its global footprint. She leads a diverse range of teams across product operations, talent and customer experience.

Previously she had experience in strategic consulting for international companies like CBRE, EA Games, and Ericsson. She also lectured in business strategy and digital commerce at Queen's University and Sydney University.

Sarah is a Canadian Millennium Scholar and Cansbridge Fellow. She holds a dual Masters degree in Strategy and International Business from two universities: Queen's and Vienna University of Economics. Her postgraduate thesis explored the psychology of making purchases online. She analyzed how the face-reading software can capture human cognition and be used to drive buying decisions on eCommerce websites.

Read more about Sarah
sebastian
Read more about Sebastián

Sebastián Siseles

Pengarah, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

Sebastián Siseles is responsible for creating, communicating, maintaining, and aligning the company's international expansion strategy for long-term, profitable growth, leading the team of regional directors and country managers worldwide. Sebastián is also directly involved and responsible for international launches, establishing and consolidating Freelancer's presence and growth in both developed and emerging markets, with special focus in managing company's operations across Latin America and Southern Europe. An Argentine entrepreneur with an MBA from the University of Pittsburgh, Sebastián has a background in law specialising in corporate finance and M&A and has taken post-graduate courses at the Buenos Aires Stock Exchange and the Southwestern University School of Law on International Business Transactions.

Prior to joining Freelancer, Sebastián cofounded multiple Internet and communications companies and has also served as President, Director, General Counsel, and COO in different Internet and non-technology companies, while being part of a prestigious corporate law firm in Argentina.

Read more about Sebastián
Amir
Baca lebih lagi mengenai Amir

Amir Massoudi

Pengarah Growth S.Eng, MSc (Computer Science)

Amir Massoudi merupakan Pengarah Growth di Freelancer dan mengurus pasukan pertumbuhan, di mana mereka menyelia setiap pendapatan, pengurusan produk, data sains dan operasi pelanggan.

Amir mengurus sebuah pasukan yang teknikal dan mempunyai disiplin yang berlainan merangkumi saintis data, engineer, ahli matematik, ahli perangkaan, ahli fizik dan pengurus produk.

Amir telah menulis pelbagai artikel, patent, dan kertas kerja berkaitan pembelejaran mesin, visi komputer dan analisis perangkaan. Amir mempunyai Masters Degree (Penyelidikan) dalam Sains Komputer khusus dalam pembelajaran mesin dan visi komputer dari University of New South Wales.

Baca lebih lagi mengenai Amir
Helma Kusuma
Baca lagi tentang Helma

Helma Kusuma

Pengurus Negara - Indonesia BA - Public Relations (University of Indonesia)

Helma Kusuma bertanggung jawab dalam memacu pertumbuhan Freelancer di Indonesia. Aktiviti Helma termasuk berhubung dengan media tempatan          dan pihak berkepentingan, mencari peluang untuk memasarkan jenama dan laman web tempatan, seperti, tetapi tidak terhad kepada memberi ucapan di persidangan tempatan dan program media, mengambil bahagian dalam mesyuarat/menganjurkan pertemuan di kalangan pihak berkepentingan utama, menganjurkan acara, mengenal pasti peluang penajaan, membina dan mengukuhkan jenama Freelancer, dan juga bertanggung jawab dalam kesemua aktiviti komunikasi di Indonesia sebagai jurucakap syarikat untuk pelbagai jenis pertanyaan dari media dan blogger.

Helma mendapat ijazah Komunikasi dari Universiti Indonesia, dan bekerja dalam industri Komunikasi dan Perhubungan Awam Indonesia untuk          17 tahun yang lalu. Dengan pengetahuan mendalam beliau dalam industri yang berbeza yang ditajam oleh pengalaman, Helma telah membimbing pasukan komunikasi dalam beberapa syarikat tempatan dan multinasional seperti NurZahra Indonesia, Ristra Group, MNC Skyvision, Santika Premier Hotel Jakarta, dan majalah Bahasa Inggeris Kapital. Sebelum Freelancer, beliau telah juga menguruskan firma PR tempatan sendiri, memberi perkhidmatan kepada pelanggan tempatan dan serantau di seluruh Asia seperti National Geographic Asia Channel, ESPN Star Sports Channel Asia, Panasonic Gobel Indonesia, dan banyak lagi.

Baca lagi tentang Helma