Berjumpa dengan pasukan di balik tabir Freelancer!

Pengarah
 • Matt Barrie
  Baca lagi tentang Matt

  Matt Barrie

  Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

  Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains sepuluh Webby Awards, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

  Freelancer.com umumnya menghubungkan perniagaan-perniagaan kecil dan individu-individu dari dunia barat dengan pekerja-pekerja bebas di dunia yang masih membangun, memperkuasakan usahawan-usahawan dari kedua-dua bahagian di dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Australian Securities Exchanges pada 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

  Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat atas talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi dilindungi.

  Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Informasi di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Ciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 US aplikasi paten.

  Matt adalah pengucap prolifik secara global dan telah dipaparkan sebagai tajuk besar di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

  Sebelum ini beliau telah memulakan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi di mana ia dijual kepada Intel Corporation pada 2013.

  Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinamakan Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinamakan pada julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia sekali dengan Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

  Untuk pertanyaan mengenai penglibatan perucapan, sila email speaker@freelancer.com

  Baca lagi tentang Matt
 • Darren Williams
  Baca lagi tentang Darren

  Darren Williams

  Pengarah Bukan-Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

  Darren berpindah dari Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi Freelancer kepada Pengarah Bukan Eksekutif pada akhir tahun 2015. Pada masa beliau sebagai eksekutif, beliau bertanggungjawab setiap hari untuk kepimpinan strategik operasi dan arahan teknikal syarikat.

  Darren berpengalaman dalam keselamatan, protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, syarikat perkakasan keselamatan rangkaian yang disokong, di mana beliau memainkan peranan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan seterusnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Sebelum ini Darren memberikan kuliah dalam Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang kepada sarjana dan sarjana muda.

  Darren telah menulis banyak artikel, paten dan kertas kerja berkaitan dengan teknologi keselamatan, perisian dan rangkaian serta telah memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren mempunyai ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang mengkhusus dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

  Baca lagi tentang Darren
 • Simon Clausen
  Baca lagi tentang Simon

  Simon Clausen

  Pengarah Bukan-Eksekutif

  Simon adalah pelabur pengasas Freelancer. Simon memiliki lebih daripada 17 tahun pengalaman dalam perniagaan terknologi pertumbuhan tinggi di Australia dan Amerika Syarikat. Kepakaran teknikal beliau termasuklah penguasaan dalam berbilang bahasa pembangunan perisian, keselamatan komputer dan analisis kelemahan. Beliau juga penulis bersama dan pencipta beberapa paten teknologi.

  Memfokuskan kepada perisian yang berorientasikan pengguna dan teknologi internet yang dibina, ia mengasaskan, dan merupakan CEO WinGuides, yang kemudian menjadi Alat PC. Dengan Simon sebagai Ketua Pegawai Peranti PC tumbuh lebih dari $ 100 juta pendapatan, lebih daripada 250 pekerja dan pejabat di 7 negara. Alat PC diperolehi oleh Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) pada bulan Oktober 2008 di salah satu pengambilalihan teknologi terbesar di Australia pada masa itu. Berikutan pemerolehan Simon menjadi Naib Presiden di Symantec, sebelum meninggalkan pada tahun 2009 dan menubuhkan Startive Ventures, dana teroka teknologi khusus. Hari ini, Startive secara aktif mengekalkan pelaburan dalam beberapa permulaan global yang berjaya dan Simon bertindak sebagai Pengarah dan penasihat kepada syarikat-syarikat di seluruh dunia.

  Baca lagi tentang Simon
Pengurusan Kanan
 • Neil Katz
  Baca lagi mengenai Neil

  Neil Katz

  Ketua Pegawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

  Neil Katz adalah Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab dalam fungsi kewangan dan pentadbiran Syarikat. Sejak menyertai Freelancer pada Mei 2009, Neil menjadi sebahagian penting daripada pasukan pengurusan dan telah terlibat dalam penubuhan disiplin kewangan dan kawalan dalaman Kumpulan itu.

  Neil memiliki lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam kewangan, perakaunan dan pengurusan umum. Neil pernah memegang jawatan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil memiliki pengalaman dan pernah terlibat dalam banyak ekuiti persendirian dan pengumpulan modal, memperolehi beberapa geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Terutamanya, Neil telah terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan-peranan sebelum ini, Neil telah memberi panduan kewangan bagi membantu pertumbuhan dan pengembangan antarabangsa bagi perniagaan-perniagaan ini. Neil juga telah memberi perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat pemula teknologi yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersilan dan pengumpulan dana.

  Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

  Neil mempunyai Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan dan ahli kepada Institute of Chartered Accountants di Australia.

  Baca lagi mengenai Neil
 • Laurent Goudet
  Baca lebih lanjut mengenai Laurent

  Laurent Goudet

  Ketua Pegawai Teknologi BSc (Mathematics and Computer Science) (Honours), MSc (Embedded Systems) (Honours)

  Laurent Goudet adalah Ketua Pegawai Teknologi di Freelancer dan bertanggungjawab untuk hala tuju teknikal syarikat, memastikan penyelarasan dengan matlamat perniagaannya. Sebelum beralih dari Arkitek Perisian ke Ketua Pegawai Teknologi pada awal 2021, Laurent telah memimpin pelbagai inisiatif teknikal, mengubah Web & pelanggan asli menjadi aplikasi web yang mesra mudah alih, pantas dan boleh dipercayai, meningkatkan pengalaman pengguna dan mengurangkan kos kejuruteraan.

  Sebelum menyertai Freelancer pada bulan Disember 2013, Laurent bekerja sebagai jurutera perisian sistem terbenam Linux, memperoleh pengetahuan tahap rendah diperlukan untuk memahami dengan mendalam abstraksi perisian tahap tinggi yang menyusun timbunan aplikasi web moden.

  Laurent memperoleh ijazah kepujian kelas pertama dalam Matematik dan Sains Komputer dari Université de Marne-la-Vallée, France, ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Sistem Terbenam dari ESIEE Paris, Perancis, dan belajar di luar negara di Harvey Mudd College, Claremont, California.

  Baca lebih lanjut mengenai Laurent
 • Adam Byrnes
  Baca lagi tentang Adam

  Adam Byrnes

  Naib Presiden Produk & Perkembangan BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

  Adam Byrnes bertanggungjawab untuk mengembangkan Freelancer di seluruh dunia, terutamanya ke pasaran yang dikuasai oleh penutur asli bukan bahasa Inggeris, seperti Asia dan Latin-Amerika. Beliau mengetuai pasukan dalam perhubungan awam, kandungan, pemasaran dan penterjemahan, dan bertanggungjawab untuk melancarkan laman web Freelancer di peringkat antarabangsa, termasuk 40 tapak serantau yang berdedikasi dan 31 bahasa.

  Sebelum menyertai Freelancer, Adam bekerja sebagai penyelidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa yang sama,beliau pengarang bersama beberapa kertas kerja akademik khusus dalam jurnal fizik dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah bekerja dalam teknologi maklumat untuk Kumpulan Macquarie dan Aalborg Industries.

  Adam memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan daripada University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

  Baca lagi tentang Adam
 • Yves Sy
  Baca lanjut mengenai Yves

  Yves Sy

  Naib Presiden Operasi BS CS (University of the Philippines, Manila)

  Yves Sy adalah Naib Presiden Operasi di Freelancer.com, di mana dia bertanggungjawab untuk operasi global syarikat termasuk perancangan strategi, dasar dalaman, kesinambungan perniagaan, dan mengoptimumkan pelaksanaan dan penyampaian di seluruh bidang kejuruteraan, operasi orang dan sokongan.

  Sebelum menyertai Freelancer, Yves sebelumnya bekerja di beberapa syarikat tempatan dan multinasional, membina skala, sistem kritikal untuk pelbagai sektor seperti permainan, pelancongan, organisasi bukan kerajaan, dan iklan.

  Lulusan BS (Sains Komputer) dari University of Philippines Manila, Yves mempunyai lebih daripada 18 tahun pengalaman di industri teknologi.

  Baca lanjut mengenai Yves
 • sebastian
  Baca lanjut mengenai Sebastián

  Sebastián Siseles

  Naib Presiden, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

  Sebastián Siseles bertanggungjawab untuk mewujudkan, berkomunikasi, mengekalkan, dan menyelaraskan strategi pengembangan antarabangsa syarikat untuk jangka panjang, pertumbuhan yang menguntungkan, mengetuai pasukan pengarah serantau dan pengurus negara di seluruh dunia. Sebastián juga terlibat secara langsung dan bertanggungjawab untuk pelancaran antarabangsa, mewujudkan dan menyatukan kehadiran dan pertumbuhan Freelancer di kedua-dua pasaran yang maju dan baru muncul, dengan tumpuan khusus dalam mengurus operasi syarikat di seluruh Amerika Latin dan Eropah Selatan. Seorang usahawan Argentina dengan MBA dari University of Pittsburgh, Sebastián mempunyai latar belakang dalam undang-undang yang mengkhusus dalam kewangan korporat dan M & A dan telah mengambil kursus pascasiswazah di Buenos Aires Stock Exchange dan Southwestern University School of Law dalam Urus Niaga Perniagaan Antarabangsa.

  Sebelum menyertai Freelancer, Sebastián pengasas bersama beberapa syarikat Internet dan komunikasi dan juga berkhidmat sebagai Presiden, Pengarah, Penasihat Am, dan COO di syarikat Internet dan bukan teknologi yang berlainan, ketika menjadi sebahagian daripada firma undang-undang korporat yang berprestij di Argentina.

  Baca lanjut mengenai Sebastián
 • Shaun McMeeken
  Baca lebih lanjut mengenai Shaun

  Shaun McMeeken

  Pengarah Jualan Enterprise B Bus (Victoria) (Monash) (Virginia Tech)

  Shaun McMeeken is the Director of Enterprise Sales at Freelancer.com, where he supports Fortune 500 and similar organisations implement new talent models to optimise their workforce for the future. He was a member of the founding ANZ Executive Board at Groupon where he led the sales team as Vice President Sales and revenue grew from zero to $250M.

  Prior to that he worked as National Sales Manager with The Australian at News Corp. He led the sales team responsible for addressing national talent skill shortages and generating $70M of revenue from a portfolio of enterprise accounts across technology, higher education, media & marketing, commercial property, finance, law, aviation, professional services, mining & engineering, oil & gas, health & medical, Federal & State Governments, and international markets.

  He has also held sales, marketing and management positions with the Travel Corporation, Melbourne Airport and Thomas Cook in the United States. He holds a Bachelor of Business in Travel & Tourism Management from Victoria University and studied a Bachelor of Business in Banking & Finance at Monash University. At Victoria University he was awarded an academic scholarship to attend Virginia Tech in the USA, where he studied international trade.

  Baca lebih lanjut mengenai Shaun
 • Andrew Boyton
  Baca lebih lanjut mengenai Andrew

  Andrew Boyton

  Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan BE (Software) BSc (Maths), PhD (Formal verification)

  Andrew adalah Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan untuk Freelancer, di mana dia bertanggungjawab untuk memimpin pasukan kejuruteraan global, menentukan dan melaksanakan pelan teknikal jangka panjang syarikat, dan menyelaraskan kecemerlangan kejuruteraan dengan matlamat perniagaan.

  Sebelum menyertai Freelancer pada November 2014, Andrew bekerja di NICTA sebagai jurutera penyelidikan di mana dia menamatkan PhD di pengesahan formal mikrokernel, secara matematik membuktikan kebenaran kod sistem inisialisasi bagi sistem terbenam. Sepanjang itu dia adalah pengarang banyak artikel dan bercakap di persidangan antarabangsa.

  Andrew memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Perisian, ijazah Matematik, dan Ph.D. ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti New South Wales, Australia. Dia juga berkhidmat di ahli lembaga pengarah untuk dua kolej kediaman—New College dan New College Village di Universiti New South Wales.

  Baca lebih lanjut mengenai Andrew
 • Thomas George
  Baca lebih lanjut mengenai Thomas

  Thomas George

  Pengarah, Pematuhan B Com, Dip Law (LPAB)

  Thomas George adalah Pengarah dan Ketua Pematuhan di Freelancer. Thomas mengawasi keseluruhan persekitaran pematuhan dalam Syarikat. Dalam peranan ini, Thomas bertanggungjawab untuk pengembangan dan pemeliharaan program risiko tadbir urus dan pematuhan untuk menyokong perniagaan. Sebelum menyertai Freelancer, Thomas bekerja untuk American Express sebagai Pengarah Pematuhan.

  Baca lebih lanjut mengenai Thomas
 • Raffaela Maiorano
  Baca lebih lanjut mengenai Bryndis

  Bryndis Henrikson

  Pengarah Operasi Global, Pengurusan Perkhidmatan BSc (MSU)

  Bryndis Henrikson adalah Pengarah Operasi Global. Bryndis bertanggungjawab atas kejayaan pasukan Managed Services, memastikan hasil pelanggan yang berjaya dengan memberikan bakat yang tepat dari kumpulan bakat global kami kepada klien. Bryndis menerapkan strategi pengurusan inovatif yang menumpukan pada membangunkan budaya yang didorong oleh misi untuk pekerja Freelancer dan rangkaian pekerja bebas global.Bryndis terlibat secara langsung dan bertanggungjawab ke atas inisiatif sumber awam NASA di Freelancer. Sebelum Freelancer, Bryndis menghabiskan masa merancang dan memudahkan program eLearning berasaskan standard di Taiwan. Bryndis memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains dari Missouri State Universiti tempat dia belajar dan bermain di pasukan hoki padang NCAA mereka.

  Baca lebih lanjut mengenai Bryndis
  Raffaela Maiorano
  Baca lebih lanjut mengenai Raffaela

  Raffaela Maiorano

  Pengarah Undang-undang dan Pematuhan LLB (hons) Law United Kingdom

  Raffaela Maiorano adalah Pengarah, Undang-undang & Pematuhan di Freelancer dan bertanggungjawab untuk fungsi undang-undang dan pematuhan Syarikat. Raff adalah profesional Pematuhan (dan Undang-undang) dengan pengalaman lebih dari 18 tahun dalam pematuhan peraturan, pengurusan aset, ekuiti persendirian dan pasaran modal di United Kingdom, Eropah, Amerika Syarikat, Hong Kong dan Australia. Raffaela sebelumnya pernah bekerja di Royal Bank of Scotland, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Asset Management (UK) dan GLG Partners (dahulunya Societe Generale AM ​​(UK) Limited).

  Baca lebih lanjut mengenai Raffaela
 • Helma Kusuma
  Baca lagi tentang Helma

  Helma Kusuma

  Pengurus Kawasan, Asia BA - Public Relations (University of Indonesia)

  Helma Kusuma bertanggungjawab untuk memacu pertumbuhan Freelancer di Indonesia. Aktiviti Helma termasuk berhubung dengan media tempatan dan pihak berkepentingan, mencari peluang untuk memasarkan jenama dan laman web setempatnya, seperti, tetapi tidak terhad kepada ucapan di persidangan tempatan dan acara media, mengambil bahagian dalam mesyuarat/penganjuran pertemuan antara pihak berkepentingan utama, menganjurkan acara , mengenal pasti peluang tajaan, membina dan mengukuhkan jenama Freelancer, serta mengambil tanggungjawab untuk semua aktiviti komunikasi di Indonesia sebagai jurucakap syarikat untuk pelbagai pertanyaan media dan blogger.

  Lulusan Komunikasi Universiti Indonesia, Helma telah berada di dalam industri Komunikasi & Perhubungan Awam Indonesia selama 17 tahun yang lalu. Dengan pengetahuannya yang mendalam tentang industri yang berbeza yang diasah oleh pengalaman, Helma telah memimpin pasukan komunikasi beberapa syarikat tempatan dan multinasional seperti NurZahra Indonesia, Ristra Group, MNC Skyvision, Santika Premier Jakarta Hotel, dan majalah Bahasa Inggeris Kapital. Sebelum Freelancer, beliau juga telah mengurus firma PR tempatannya sendiri, memberi khidmat kepada pelanggan tempatan dan serantau di Asia seperti National Geographic Asia Channel, ESPN Star Sports Asia Channel, Panasonic Gobel Indonesia, dan banyak lagi.

  Baca lagi tentang Helma
Matt Barrie
Baca lagi tentang Matt

Matt Barrie

Ketua Pegawai Eksekutif & Pengerusi BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

Matt Barrie adalah usahawan teknologi yang telah memenangi banyak anugerah. Beliau adalah Ketua Eksekutif Freelancer.com, pasaran pekerjaan bebas terbesar di dunia dengan menghubungkan lebih 20 juta profesional dari seluruh dunia, di mana ia telah dianugerahkan oleh Akademi Antarabangsa Seni Digital & Sains sepuluh Webby Awards, iaitu "penghormatan tertinggi Internet".

Freelancer.com umumnya menghubungkan perniagaan-perniagaan kecil dan individu-individu dari dunia barat dengan pekerja-pekerja bebas di dunia yang masih membangun, memperkuasakan usahawan-usahawan dari kedua-dua bahagian di dunia. Freelancer Limited telah disenaraikan dalam Australian Securities Exchanges pada 2013 dengan permodalan pasaran lebih $1 bilion.

Matt juga adalah Ketua Eksekutif Escrow.com, pemimpin dunia dalam pembayaran selamat atas talian dengan lebih US$2.7 bilion dalam transaksi dilindungi.

Matt adalah Professor Madya Adjung di Jabatan Kejuruteraan Elektrikal dan Informasi di University of Sydney di mana beliau mengajar Kriptografi selama lima belas tahun dan, kemudian, Ciptaan Usaha Teknologi. Beliau adalah pengarang bersama bagi lebih dari 20 US aplikasi paten.

Matt adalah pengucap prolifik secara global dan telah dipaparkan sebagai tajuk besar di SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, TechCrunch, BRW dan Economist.

Sebelum ini beliau telah memulakan dan merupakan CEO bagi Sensory Networks Inc., sebuah pengeluar bagi pemproses sekuriti rangkaian berprestasi tinggi di mana ia dijual kepada Intel Corporation pada 2013.

Pada tahun 2006, beliau telah dianugerahkan State Pearcey Award bagi sumbangan kepada industri IT&T. Pada tahun 2010 beliau dinamakan Alumnus of the Year bagi Fakulti Kejuruteraan dan IT di University of Sydney. Pada tahun 2011 beliau dinamakan pada julung kalinya BRW Enterpreneur of the Year, oleh penerbitan perniagaan paling berprestij Australia sekali dengan Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. Pada tahun 2016 beliau telah dianugerahkan Libertarian of the Year oleh Australian Libertarian Society.

Untuk pertanyaan mengenai penglibatan perucapan, sila email speaker@freelancer.com

Baca lagi tentang Matt
Darren Williams
Baca lagi tentang Darren

Darren Williams

Pengarah Bukan-Eksekutif BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

Darren berpindah dari Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Teknologi Freelancer kepada Pengarah Bukan Eksekutif pada akhir tahun 2015. Pada masa beliau sebagai eksekutif, beliau bertanggungjawab setiap hari untuk kepimpinan strategik operasi dan arahan teknikal syarikat.

Darren berpengalaman dalam keselamatan, protokol, rangkaian dan perisian komputer. Sebelum menyertai Freelancer, Darren merupakan pengasas bersama Sensory Networks, syarikat perkakasan keselamatan rangkaian yang disokong, di mana beliau memainkan peranan sebagai Ketua Pegawai Teknologi dan seterusnya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Sebelum ini Darren memberikan kuliah dalam Sains Komputer di University of Sydney dalam pelbagai bidang kepada sarjana dan sarjana muda.

Darren telah menulis banyak artikel, paten dan kertas kerja berkaitan dengan teknologi keselamatan, perisian dan rangkaian serta telah memberi ceramah di beberapa persidangan antarabangsa. Darren mempunyai ijazah kepujian kelas pertama dalam Sains Komputer dan Ph.D. dalam Sains Komputer yang mengkhusus dalam rangkaian komputer dari University of Sydney.

Baca lagi tentang Darren
Simon Clausen
Baca lagi tentang Simon

Simon Clausen

Pengarah Bukan-Eksekutif

Simon adalah pelabur pengasas Freelancer. Simon memiliki lebih daripada 17 tahun pengalaman dalam perniagaan terknologi pertumbuhan tinggi di Australia dan Amerika Syarikat. Kepakaran teknikal beliau termasuklah penguasaan dalam berbilang bahasa pembangunan perisian, keselamatan komputer dan analisis kelemahan. Beliau juga penulis bersama dan pencipta beberapa paten teknologi.

Memfokuskan kepada perisian yang berorientasikan pengguna dan teknologi internet yang dibina, ia mengasaskan, dan merupakan CEO WinGuides, yang kemudian menjadi Alat PC. Dengan Simon sebagai Ketua Pegawai Peranti PC tumbuh lebih dari $ 100 juta pendapatan, lebih daripada 250 pekerja dan pejabat di 7 negara. Alat PC diperolehi oleh Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) pada bulan Oktober 2008 di salah satu pengambilalihan teknologi terbesar di Australia pada masa itu. Berikutan pemerolehan Simon menjadi Naib Presiden di Symantec, sebelum meninggalkan pada tahun 2009 dan menubuhkan Startive Ventures, dana teroka teknologi khusus. Hari ini, Startive secara aktif mengekalkan pelaburan dalam beberapa permulaan global yang berjaya dan Simon bertindak sebagai Pengarah dan penasihat kepada syarikat-syarikat di seluruh dunia.

Baca lagi tentang Simon
Neil Katz
Baca lagi mengenai Neil

Neil Katz

Ketua Pegawai Kewangan B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

Neil Katz adalah Ketua Pegawai Kewangan di Freelancer dan bertanggungjawab dalam fungsi kewangan dan pentadbiran Syarikat. Sejak menyertai Freelancer pada Mei 2009, Neil menjadi sebahagian penting daripada pasukan pengurusan dan telah terlibat dalam penubuhan disiplin kewangan dan kawalan dalaman Kumpulan itu.

Neil memiliki lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam kewangan, perakaunan dan pengurusan umum. Neil pernah memegang jawatan CFO di beberapa syarikat teknologi, termasuk IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks dan Aptrix. Neil memiliki pengalaman dan pernah terlibat dalam banyak ekuiti persendirian dan pengumpulan modal, memperolehi beberapa geran kerajaan, penstrukturan semula korporat dan aktiviti jualan perdagangan. Terutamanya, Neil telah terlibat dalam jualan Aptrix kepada IBM. Dalam peranan-peranan sebelum ini, Neil telah memberi panduan kewangan bagi membantu pertumbuhan dan pengembangan antarabangsa bagi perniagaan-perniagaan ini. Neil juga telah memberi perkhidmatan perundingan kepada beberapa syarikat pemula teknologi yang lebih kecil dalam bidang strategi pengkomersilan dan pengumpulan dana.

Sebelum peranan beliau dalam sektor teknologi, Neil memegang jawatan kewangan kanan dalam sektor pengedaran dan peruncitan, termasuk di Checkpoint Systems.

Neil mempunyai Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian) dalam Pengurusan Kewangan yang diperolehi dari University of Cape Town, Afrika Selatan dan ahli kepada Institute of Chartered Accountants di Australia.

Baca lagi mengenai Neil
Laurent Goudet
Baca lebih lanjut mengenai Laurent

Laurent Goudet

Ketua Pegawai Teknologi BSc (Mathematics and Computer Science) (Honours), MSc (Embedded Systems) (Honours)

Laurent Goudet adalah Ketua Pegawai Teknologi di Freelancer dan bertanggungjawab untuk hala tuju teknikal syarikat, memastikan penyelarasan dengan matlamat perniagaannya. Sebelum beralih dari Arkitek Perisian ke Ketua Pegawai Teknologi pada awal 2021, Laurent telah memimpin pelbagai inisiatif teknikal, mengubah Web & pelanggan asli menjadi aplikasi web yang mesra mudah alih, pantas dan boleh dipercayai, meningkatkan pengalaman pengguna dan mengurangkan kos kejuruteraan.

Sebelum menyertai Freelancer pada bulan Disember 2013, Laurent bekerja sebagai jurutera perisian sistem terbenam Linux, memperoleh pengetahuan tahap rendah diperlukan untuk memahami dengan mendalam abstraksi perisian tahap tinggi yang menyusun timbunan aplikasi web moden.

Laurent memperoleh ijazah kepujian kelas pertama dalam Matematik dan Sains Komputer dari Université de Marne-la-Vallée, France, ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Sistem Terbenam dari ESIEE Paris, Perancis, dan belajar di luar negara di Harvey Mudd College, Claremont, California.

Baca lebih lanjut mengenai Laurent
Andrew Boyton
Baca lebih lanjut mengenai Andrew

Andrew Boyton

Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan BE (Software) BSc (Maths), PhD (Formal verification)

Andrew adalah Pemangku Naib Presiden Kejuruteraan untuk Freelancer, di mana dia bertanggungjawab untuk memimpin pasukan kejuruteraan global, menentukan dan melaksanakan pelan teknikal jangka panjang syarikat, dan menyelaraskan kecemerlangan kejuruteraan dengan matlamat perniagaan.

Sebelum menyertai Freelancer pada November 2014, Andrew bekerja di NICTA sebagai jurutera penyelidikan di mana dia menamatkan PhD di pengesahan formal mikrokernel, secara matematik membuktikan kebenaran kod sistem inisialisasi bagi sistem terbenam. Sepanjang itu dia adalah pengarang banyak artikel dan bercakap di persidangan antarabangsa.

Andrew memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Perisian, ijazah Matematik, dan Ph.D. ijazah dalam Sains Komputer dari Universiti New South Wales, Australia. Dia juga berkhidmat di ahli lembaga pengarah untuk dua kolej kediaman—New College dan New College Village di Universiti New South Wales.

Baca lebih lanjut mengenai Andrew
Yves Sy
Baca lanjut mengenai Yves

Yves Sy

Naib Presiden Operasi BS CS (University of the Philippines, Manila)

Yves Sy adalah Naib Presiden Operasi di Freelancer.com, di mana dia bertanggungjawab untuk operasi global syarikat termasuk perancangan strategi, dasar dalaman, kesinambungan perniagaan, dan mengoptimumkan pelaksanaan dan penyampaian di seluruh bidang kejuruteraan, operasi orang dan sokongan.

Sebelum menyertai Freelancer, Yves sebelumnya bekerja di beberapa syarikat tempatan dan multinasional, membina skala, sistem kritikal untuk pelbagai sektor seperti permainan, pelancongan, organisasi bukan kerajaan, dan iklan.

Lulusan BS (Sains Komputer) dari University of Philippines Manila, Yves mempunyai lebih daripada 18 tahun pengalaman di industri teknologi.

Baca lanjut mengenai Yves
Thomas George
Baca lebih lanjut mengenai Thomas

Thomas George

Pengarah, Pematuhan B Com, Dip Law (LPAB)

Thomas George adalah Pengarah dan Ketua Pematuhan di Freelancer. Thomas mengawasi keseluruhan persekitaran pematuhan dalam Syarikat. Dalam peranan ini, Thomas bertanggungjawab untuk pengembangan dan pemeliharaan program risiko tadbir urus dan pematuhan untuk menyokong perniagaan. Sebelum menyertai Freelancer, Thomas bekerja untuk American Express sebagai Pengarah Pematuhan.

Baca lebih lanjut mengenai Thomas
Raffaela Maiorano
Baca lebih lanjut mengenai Raffaela

Raffaela Maiorano

Pengarah Undang-undang dan Pematuhan LLB (hons) Law United Kingdom

Raffaela Maiorano adalah Pengarah, Undang-undang & Pematuhan di Freelancer dan bertanggungjawab untuk fungsi undang-undang dan pematuhan Syarikat. Raff adalah profesional Pematuhan (dan Undang-undang) dengan pengalaman lebih dari 18 tahun dalam pematuhan peraturan, pengurusan aset, ekuiti persendirian dan pasaran modal di United Kingdom, Eropah, Amerika Syarikat, Hong Kong dan Australia. Raffaela sebelumnya pernah bekerja di Royal Bank of Scotland, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Asset Management (UK) dan GLG Partners (dahulunya Societe Generale AM ​​(UK) Limited).

Baca lebih lanjut mengenai Raffaela
Raffaela Maiorano
Baca lebih lanjut mengenai Bryndis

Bryndis Henrikson

Pengarah Operasi Global, Pengurusan Perkhidmatan BSc (MSU)

Bryndis Henrikson adalah Pengarah Operasi Global. Bryndis bertanggungjawab atas kejayaan pasukan Managed Services, memastikan hasil pelanggan yang berjaya dengan memberikan bakat yang tepat dari kumpulan bakat global kami kepada klien. Bryndis menerapkan strategi pengurusan inovatif yang menumpukan pada membangunkan budaya yang didorong oleh misi untuk pekerja Freelancer dan rangkaian pekerja bebas global.Bryndis terlibat secara langsung dan bertanggungjawab ke atas inisiatif sumber awam NASA di Freelancer. Sebelum Freelancer, Bryndis menghabiskan masa merancang dan memudahkan program eLearning berasaskan standard di Taiwan. Bryndis memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains dari Missouri State Universiti tempat dia belajar dan bermain di pasukan hoki padang NCAA mereka.

Baca lebih lanjut mengenai Bryndis
Shaun McMeeken
Baca lebih lanjut mengenai Shaun

Shaun McMeeken

Pengarah Jualan Enterprise B Bus (Victoria) (Monash) (Virginia Tech)

Shaun McMeeken is the Director of Enterprise Sales at Freelancer.com, where he supports Fortune 500 and similar organisations implement new talent models to optimise their workforce for the future. He was a member of the founding ANZ Executive Board at Groupon where he led the sales team as Vice President Sales and revenue grew from zero to $250M.

Prior to that he worked as National Sales Manager with The Australian at News Corp. He led the sales team responsible for addressing national talent skill shortages and generating $70M of revenue from a portfolio of enterprise accounts across technology, higher education, media & marketing, commercial property, finance, law, aviation, professional services, mining & engineering, oil & gas, health & medical, Federal & State Governments, and international markets.

He has also held sales, marketing and management positions with the Travel Corporation, Melbourne Airport and Thomas Cook in the United States. He holds a Bachelor of Business in Travel & Tourism Management from Victoria University and studied a Bachelor of Business in Banking & Finance at Monash University. At Victoria University he was awarded an academic scholarship to attend Virginia Tech in the USA, where he studied international trade.

Baca lebih lanjut mengenai Shaun
sebastian
Baca lanjut mengenai Sebastián

Sebastián Siseles

Naib Presiden, Antarabangsa JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

Sebastián Siseles bertanggungjawab untuk mewujudkan, berkomunikasi, mengekalkan, dan menyelaraskan strategi pengembangan antarabangsa syarikat untuk jangka panjang, pertumbuhan yang menguntungkan, mengetuai pasukan pengarah serantau dan pengurus negara di seluruh dunia. Sebastián juga terlibat secara langsung dan bertanggungjawab untuk pelancaran antarabangsa, mewujudkan dan menyatukan kehadiran dan pertumbuhan Freelancer di kedua-dua pasaran yang maju dan baru muncul, dengan tumpuan khusus dalam mengurus operasi syarikat di seluruh Amerika Latin dan Eropah Selatan. Seorang usahawan Argentina dengan MBA dari University of Pittsburgh, Sebastián mempunyai latar belakang dalam undang-undang yang mengkhusus dalam kewangan korporat dan M & A dan telah mengambil kursus pascasiswazah di Buenos Aires Stock Exchange dan Southwestern University School of Law dalam Urus Niaga Perniagaan Antarabangsa.

Sebelum menyertai Freelancer, Sebastián pengasas bersama beberapa syarikat Internet dan komunikasi dan juga berkhidmat sebagai Presiden, Pengarah, Penasihat Am, dan COO di syarikat Internet dan bukan teknologi yang berlainan, ketika menjadi sebahagian daripada firma undang-undang korporat yang berprestij di Argentina.

Baca lanjut mengenai Sebastián
Adam Byrnes
Baca lagi tentang Adam

Adam Byrnes

Naib Presiden Produk & Perkembangan BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

Adam Byrnes bertanggungjawab untuk mengembangkan Freelancer di seluruh dunia, terutamanya ke pasaran yang dikuasai oleh penutur asli bukan bahasa Inggeris, seperti Asia dan Latin-Amerika. Beliau mengetuai pasukan dalam perhubungan awam, kandungan, pemasaran dan penterjemahan, dan bertanggungjawab untuk melancarkan laman web Freelancer di peringkat antarabangsa, termasuk 40 tapak serantau yang berdedikasi dan 31 bahasa.

Sebelum menyertai Freelancer, Adam bekerja sebagai penyelidik fizik di University of Sydney dalam bidang fotonik. Pada masa yang sama,beliau pengarang bersama beberapa kertas kerja akademik khusus dalam jurnal fizik dan membentangkan kerja beliau di persidangan CLEO di California. Adam juga pernah bekerja dalam teknologi maklumat untuk Kumpulan Macquarie dan Aalborg Industries.

Adam memegang ijazah kepujian kelas pertama dalam Kejuruteraan Elektrik dan Fizik Lanjutan daripada University of Sydney, dan belajar di luar negara di University of California, Santa Barbara.

Baca lagi tentang Adam
Helma Kusuma
Baca lagi tentang Helma

Helma Kusuma

Pengurus Kawasan, Asia BA - Public Relations (University of Indonesia)

Helma Kusuma bertanggungjawab untuk memacu pertumbuhan Freelancer di Indonesia. Aktiviti Helma termasuk berhubung dengan media tempatan dan pihak berkepentingan, mencari peluang untuk memasarkan jenama dan laman web setempatnya, seperti, tetapi tidak terhad kepada ucapan di persidangan tempatan dan acara media, mengambil bahagian dalam mesyuarat/penganjuran pertemuan antara pihak berkepentingan utama, menganjurkan acara , mengenal pasti peluang tajaan, membina dan mengukuhkan jenama Freelancer, serta mengambil tanggungjawab untuk semua aktiviti komunikasi di Indonesia sebagai jurucakap syarikat untuk pelbagai pertanyaan media dan blogger.

Lulusan Komunikasi Universiti Indonesia, Helma telah berada di dalam industri Komunikasi & Perhubungan Awam Indonesia selama 17 tahun yang lalu. Dengan pengetahuannya yang mendalam tentang industri yang berbeza yang diasah oleh pengalaman, Helma telah memimpin pasukan komunikasi beberapa syarikat tempatan dan multinasional seperti NurZahra Indonesia, Ristra Group, MNC Skyvision, Santika Premier Jakarta Hotel, dan majalah Bahasa Inggeris Kapital. Sebelum Freelancer, beliau juga telah mengurus firma PR tempatannya sendiri, memberi khidmat kepada pelanggan tempatan dan serantau di Asia seperti National Geographic Asia Channel, ESPN Star Sports Asia Channel, Panasonic Gobel Indonesia, dan banyak lagi.

Baca lagi tentang Helma