Logo Freelancer Bagaimana Ia BerfungsiLayari Pekerjaan Log Masuk Daftar Siarkan Projek

Freelancer.com mempersembahkan

Cabaran Mengira Setiap Titisan

Pembahagi kandungan futuristik

Bagi pihak Biro Penambakan, Perkhidmatan Pemuliharaan Sumber Asli USDA dan Makmal Kejohanan NASA

Sertai Sekarang
Mengira Setiap Titisan AMPS Pecah dan Takluk

Reka Peranti Pengukuran Kerpasan Inovatif

Freelancer and Penambakan

Pembahagi kandungan futuristik
Freelancer dengan kerjasama GEONOR sedang mengadakan peraduan dengan jumlah hadiah tunai sebanyak $300,000 USD bagi pihak Biro Penambakan, Perkhidmatan Pemuliharaan Sumber Asli USDA (NRCS) dan Makmal Kejohanan NASA. Cabaran Mengira Setiap Titisan mencari penyelesaian untuk menambah baik reka bentuk untuk peranti pengukuran kerpasan berasaskan tanah (tolok kerpasan) yang akan digunakan untuk memaklumkan dengan lebih baik keputusan pengurusan air yang penting untuk keselamatan manusia dan kesihatan alam sekitar, termasuk ramalan, bekalan air, pemantauan kerpasan tahunan air, mengawal banjir, dan perancangan untuk keperluan pengairan.
Sertai sekarang untuk peluang memenangi sebahagian daripada hadiah Fasa 1 yang berjumlah $80,0000 USD
CreekHadiah: Jumlah wang hadiah sebanyak $80,000 USD

Cabaran Mengira Setiap Titisan Fasa 1

Cipta kertas konsep untuk peranti pengukuran kerpasan anda.
Jurutera terpegun dengan data saintifikHadiah: Jumlah wang hadiah sebanyak $220,000 USD

Cabaran Mengira Setiap Titisan Fasa 2

Masukkan konsep Fasa 1 anda ke dalam prototaip sedia untuk ujian lapangan oleh NRCS.

Cabaran

Pengurus sumber air bergantung pada ukuran kerpasan berasaskan tanah untuk memantau keadaan lembangan dan menyokong aliran air, bekalan air dan ramalan banjir. Ramalan ini, seterusnya, memaklumkan keputusan pengurusan air daripada peruntukan air kepada kawalan banjir kepada pemulihan alam sekitar. Walaupun tolok kerpasan penting untuk pengurusan sumber air, tolok kerpasan semasa tertakluk kepada beberapa cabaran dan had yang berkaitan dengan keperluan operasi dan penyelenggaraan (O&M) serta ketepatan dan kebolehpercayaan data. Cabaran Mengira Setiap Titisan, mencari reka bentuk baharu atau dipertingkatkan untuk peranti pengukuran kerpasan berasaskan tanah untuk menangani had pengukuran tolok kerpasan sedia ada, termasuk ketepatan pengukuran, resolusi dan kestabilan serta menangani operasi dan penyelenggaraan (O&M ) cabaran tolok hujan sedia ada.
Hujan jatuh ke rumput

Melibatkan Diri

Bagaimanakah ia berfungsi?

Cabaran akan dijalankan dalam dua fasa dengan hadiah keseluruhan $300,000.00 USD.

Fasa 1
Fasa 1, penyelesai akan menghantar kertas putih menerangkan peranti pengukuran kerpasan yang dicadangkan mereka dan bagaimana ia akan memenuhi keperluan yang disenaraikan dalam Peraturan Cabaran. Sehingga lapan pasukan akan dianugerahkan dan layak untuk bersaing dalam Fasa 2.
Fasa 2
Fasa 2, penyelesai perlu mencipta prototaip berdasarkan konsep mereka yang dibentangkan dalam Fasa 1 serta menyediakannya untuk ujian makmal dan lapangan. Semakan awal akan dijalankan untuk menunjukkan kemajuan yang dicapai pada prototaip melalui penerangan bertulis dan demonstrasi video. Sehingga 5 pasukan akan dipilih daripada semakan awal untuk meneruskan pertandingan bagi mendapatkan hadiah penyelesaian terbaik sebanyak $100,000 USD. Semua penyelesaian layak mendapat bahagian anugerah inovasi $30,000 USD.
Pembahagi kandungan futuristik

Sertai sekarang untuk menangi bahagian anda sebanyak $300,000

Sertai sekarang
Pokok yang dilitupi salji bertindih

Biro Penambakan

Biro Penambakan ialah sebuah agensi persekutuan di bawah Jabatan Dalam Negeri A.S. dan pembekal air terbesar serta pengeluar tenaga hidroelektrik kedua terbesar. Kemudahan kami juga menyediakan kawalan banjir yang besar, peluang rekreasi dan manfaat alam sekitar. Penambakan memberi penekanan yang besar dalam memenuhi kewajipan penghantaran airnya, pemuliharaan air, kitar semula dan penggunaan semula air, serta membangunkan perkongsian dengan pelanggan kami, negeri dan Suku Orang Asli Amerika, dan dalam mencari cara mengumpulkan pelbagai kepentingan bagi menangani keperluan yang bersaing untuk sumber air yang terhad. Lawati di sini untuk maklumat lanjut.

Inovasi Terbuka NASA

Penambakan dan Freelancer memulakan hubungan mereka dengan penyertaan Freelancer dalam tender bersama NASA Open Innovation Services 2 (NOIS2). Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai projek Freelancer NOIS2 yang lain.
Pengguna Berdaftar Jumlah Pekerjaan Disiarkan
Freelancer ® is a registered Trademark of Freelancer Technology Pty Limited (ACN 142 189 759)
Copyright © 2022 Freelancer Technology Pty Limited (ACN 142 189 759)
There is no internet connection
Memuatkan pratonton