Pusat Pelabur

Maklumat Pemegang Saham

Freelancer Limited

Freelancer adalah pasar pekerjaan bebas dan sumber awam terbesar di dunia berdasarkan jumlah pengguna dan projek. Freelancer ditubuhkan pada tahun 2009 dan disenaraikan di Bursa Sekuriti Australia (ASX: FLN) dan Pasaran Terbaik OTCQX di Amerika Syarikat (OTCQX: FLNCF).

Harga Saham

Harga saham semasa kami boleh didapati di sini:

Pengumuman Syarikat

Untuk senarai penuh pengumuman syarikat baru-baru ini sila lawati:

Melabur dari Amerika Syarikat

Broker berikut memperdagangkan saham OTC. Simbol ticker untuk Freelancer adalah FLNCF.

Pelaburan dari Australia

Simbol ticker untuk Freelancer adalah FLNCF.

Senarai lengkap broker saham Australia dan maklumat lain mengenai membeli atau menjual saham di ASX boleh didapati di sini:

https://www2.asx.com.au/investors/start-investing/find-a-broker-adviser/full-service-and-online-brokers

Melabur Dari Negara Lain

Broker berikut memperdagangkan saham OTC. Simbol ticker untuk Freelancer adalah FLNCF.

United Kingdom
Canada
India
Philippines
Bangladesh
Pakistan
Indonesia
Brazil
Egypt
Mexico
Russia
Vietnam
Germany
Spain
Italy
France
Malaysia
Saudi Arabia
Uruskan Saham Anda

Log masuk ke laman pendaftaran saham Bilik Lembaga untuk melihat maklumat mengenai saham Freelancer anda. Bilik Lembaga boleh dihubungi melalui e-mel enquiries@boardroomlimited.com.au. Mereka boleh dihubungi melalui telefon di 1300 737 760 (di Australia) atau +61 2 9290 9600 untuk Pejabat Australia.

Soalan-soalan Lazim Pemegang Saham

Bagaimana boleh saya melabur?

Anda boleh membeli saham Freelancer melalui broker yang mengendalikan saham-saham di Australian Securities Exchange (ASX). Ticker bagi Freelancer ialah ASX:FLN. Anda digalakkan mendapatkan nasihat daripada profesional perkhidmatan kewangan sebelum melabur.

Bagaimanakah caranya untuk mencari broker saham?

Senarai penuh broker stok Australia dan informasi lain mengenai jual beli saham boleh didapatkan di laman web ASX. Saham-saham Freelancer secara umumnya hanya boleh dibeli melalui broker yang berdaftar dengan ASX, jadi jika anda bukan seorang residen di Australia, anda perlu mencari cara lain untuk membelinya. Interactive Brokers merupakan broker atas talian yang menerima pendaftaran dari residen beberapa negara di seluruh dunia dan mengendalikan saham-saham yang dijual beli di ASX. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menghubungi broker tempatan anda untuk mengetahui sekiranya mereka mempunyai hubungan dengan mana-mana broker yang berdaftar dengan ASX.

Adakah pengguna Freelancer.com yang juga pemegang saham Freelancer menerima faedah tambahan?

Ya, Freelancer telah mencipta Freelancer Foundation Shareholder Program yang khusus untuk memberi faedah istimewa dan keutamaan kepada pengguna-pengguna yang memiliki jumlah saham yang minimum. Sila lawati laman Foundation Shareholder Program untuk maklumat lanjut.

Di manakah saya boleh dapatkan pengumuman syarikat?

Pengumumunan terbaru dan lepas syarikat boleh didapatkan di laman web ASX dan juga di bahagian Pengumuman Syarikat pada laman web Freelancer.

Bilakah Freelancer akan membuat pengumuman syarikat yang mungkin menjejaskan saham saya?

Freelancer akan cuba untuk mengingatkan pemegang-pemegang saham berkenaan tarikh-tarikh jangkaan untuk mengeluarkan pengumuman penting melalui bahagian Informasi Pemegang Saham pada laman webnya.

Di mana saya boleh dapatkan informasi berkenaan harga saham yang dahulu?

Harga semasa dan terdahulu saham boleh didapati di laman web ASX. Bagi memahami maklumat harga saham, para pelabur dan pihak yang berminat digalakkan untuk mendapatkan nasihat profesional.

Bagaimanakah caranya untuk menyemak pegangan FLN saya?

Anda boleh melihat maklumat semasa mengenai pegangan saham Freelancer anda melalui laman perekodan saham Boardroom.

Bagaimana untuk saya mengemaskini maklumat pemagang saham saya?

Log masuk ke laman rekod saham Boardroom untuk melihat maklumat mengenai saham Freelancer anda dan mengemaskini butir-butir anda.

Bagaimanakah saya boleh dapatkan butir-butir perhubungan untuk rekod saham Freelancer?

Sebarang pertanyaan berkenaan butir-butir pegangan saham anda perlu dilangsungkan kepada Bilik Lembaga. Bilik Lembaga boleh dihubungi melalui e-mel kepada enquiries@boardroomlimited.com.au. Mereka boleh dihubungi melalui telefon di talian 1300 737 760 (dalam Australia) atau +61 2 9290 9600 untuk pejabat Australia.

Laporan & Pembentangan

Program Yayasan Pemegang Saham Freelancer

Program Pemegang Saham Yayasan Freelancer menawarkan para pemegang saham Freelancer Limited (ASX: FLN) manfaat tertentu termasuk yuran yang dikurangkan kepada pelbagai perkhidmatan Freelancer.

Yayasan Freelancer

Manfaat-manfaat Sepintas Lalu

Rebet Yuran pada Freelancer.ocm

Rebat sebanyak 5% daripada komisen projek dan peraduan akan dikreditkan ke akaun Freelancer.com anda, dikira setiap bulan, untuk setiap bulan kalendar penuh yang anda kekal layak dalam program ini.

Potongan Yuran Penyenaraian WSO pada WarriorForum

Rebat 50% atau diskaun ke atas yuran penyenaraian untuk Tawaran Khas Pahlawan anda (WSOs) untuk setiap bulan kalendar penuh yang anda kekal layak dalam program ini.

Sokongan Pelanggan Keutamaan

Anda mendapat sokongan pelanggan keutamaan dari pasukan sokongan 24x7x365 kami yang berbilang bahasa.

Lencana Pemegang Saham Yayasan Freelancer

Lencana yang unik akan dipaparkan pada profil Freelancer.com dan WarriorForum anda, menunjukkan bahawa anda merupakan pemegang saham syarikat.

Akses Manfaat-manfaat Anda

Faedah ini tersedia untuk individu yang mempunyai sekurang-kurangnya 500 saham Freelancer Limited dibayar sepenuhnya. Dengan mudah klik butang di bawah dan isikan borang permohonan untuk mula mengakses faedah anda.

Terma dan Syarat

Untuk layak bagi Program Yayasan Pemegang Saham Freelancer, anda mesti memenuhi keperluan berikut:

 • Seorang pemegang saham mestilah pengguna berdaftar yang sah sama ada Freelancer.com atau laman web Forum Warrior (Pengguna Freelancer). Akaun digantung tidak akan layak. Pengguna Freelancer yang melanggar Terma Penggunaan sama ada laman web (seperti yang dinyatakan dalam Perjanjian Pengguna) mungkin mempunyai keahlian Program mereka yang digantung atau dibatalkan, mengikut budi bicara Freelancer Limited.
 • Seorang pemegang saham mesti menjadi orang benar dan:
  • memiliki 500 saham biasa dibayar penuh Freelancer Limited; atau
  • dicalonkan oleh sebuah syarikat, amanah atau badan yang diperbadankan yang memiliki 500 saham Freelancer Limited yang telah dibayar sepenuhnya. Sebuah syarikat, amanah atau badan yang diperbadankan boleh mencalonkan satu orang yang benar untuk menerima manfaat penuh pakej menggunakan Borang Nasihat Pelantikan Calon (pdf), salinan imbasan yang mesti dilampirkan kepada borang permohonan dalam talian. Borang pelantikan berasingan mestilah dilengkapkan dimana lebih daripada satu entiti didaftarkan dalam pegangan bersama.
   • Seorang pemegang saham mestilah memegang 500 saham biasa Freelancer Limited yang dibayar penuh untuk satu bulan kalendar untuk layak mendapat manfaat pemegang saham dalam bulan kalendar tersebut. Rebat yuran tidak akan dibayar untuk mana-mana bulan dan diskaun bayaran tidak akan tersedia jika pegangan pemegang saham jatuh di bawah 500 saham biasa dibayar penuh Freelancer Limited.
   • Rebat dibayar pada komisen projek dan peraduan (bukan naik taraf), dan hanya untuk yuran yang dibayar. Yuran belum dibayar tidak akan menerima rebat.
   • Freelancer Limited boleh mengubah manfaat, terma dan syarat Program Pemegang Saham Yayasan Freelancer pada bila-bila masa, termasuk dengan mengemas kini halaman ini.